Tajne make-upa: 5 pravila za nanošenje sjenila

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 22.08.2019.

0

Foto: Maybelline

Foto: Maybelline

Nanošenje sjenila često može predstavljati izazov, stoga smo za vas izdvojili pet glavnih savjeta koji će vam pomoći usavršiti svoju make-up vještinu.

Iako se nanošenje sjenila ponekad može činiti kao lak zadatak, pravilna tehnika vrlo je važna ako želite postići dugotrajan i uredan make-up na očima. Kada ste u žurbi, nanošenje male količine sjenila prstima bit će sasvim dovoljno, no za svečanije događaje ipak je potrebno uložiti nešto više truda, kako bi make-up potrajao cijelu noć. Kako bismo vam olakšali i pomogli vam usavršiti svoju make-up vještinu, za vas smo izdvojili  5 osnovnih pravila nanonešnja sjenila.

1. Primer

Prilikom nanošenja sjenila, nikako ne preskačite primer. On je savršena, neutralna podloga koja će poboljšati prijanjanje sjenila na kapke, ali i istaknuti boje za koje se odlučite. Osim toga, osigurat će dugotrajnost vaše šminke i spriječiti razmazivanje, a vaše će sjenilo izgledati uredno i nakon nekoliko sati nošenja.

2. Oblik očiju

Prije nanošenja make-upa na oči, vrlo je važno biti svjestan svojeg oblika očiju. Ustvrdite jesu li vaše oči velike, bademaste, one sa spuštenim kapcima, ili pak široko razmaknute, a zatim odaberite tehniku nanošenja sjenila, kao i nijanse koje vam najbolje pristaju.

3. Slojevito nanošenje

Svaka žena katkada dođe u iskušenje da na kapke jednostavno nanese bilo koju boju sjenila, no vrlo je važno pravilno i slojevito nanošenje. Najsvjetlija boja nanosi se na unutarnji kut oka te ispod obrva, kako bi oči vizualno djelovale veće i otvorenije, dok se tamnije nijanse nanose uz korijen trepavica te vanjski kut oka kako bi se stvorila dubina i definicija.

4. Odgovarajući pribor

Postoje različite vrste kistova za nanošenje sjenila, a svaka se od njih razlikuje po tome za što se koristi. Najjednostavniji način da lagano zakoračite u profesionalni svijet make-upa, jest da uložite u tri osnovna kista - ovalni kist s ravnim i čvrstim dlačicama za nanošenje sjenila na kapak, kist za blendanje s mekanijim dlačicama te kosi kist za nanošenje sjenila uzduž trepavica.

5. Vrsta sjenila

Upoznajte se s različitim vrstama sjenila kako biste znali točno koje odabrati za make-up look kojeg želite postići. Standardna prešana sjenila vrlo se lako nanose i blendaju, stoga ćete s njima imati najmanje problema. Kremasta sjenila najbolja su kao baza standardnim sjenilima, ili za jednobojan look, dok su sjenila u prahu najjače pigmentirana, no znaju biti nezgodna za nanošenje.

VIŠE O TEMAMAbeauty savjetimake-upsjenilo za oči
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se