Svjetski kapitalac plesne glazbe Derrick Carter stiže u Garden

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 15.04.2019.

2

Derrick Carter

Derrick Carter

U petak, 19. travnja s početkom u 20 sati u dvorištu The Garden Breweryja uz Derricka Cartera nastupit će i domaćini Felver, Pepi Jogarde i Nick Colgan

"Radim to oduvijek, ne puštam zato jer mi je upravo izašla ploča, ja sam jednostavno DJ", kaže čovjek koji je glazbu počeo puštati već s devet godina na obiteljskim okupljanjima. Točno 40 godina kasnije Derrick Carter smatra se jednim od najcjenjenijih underground DJ-a na svijetu. Mnogo je puta svirao na festivalima u Tisnom, a u petak, 19. travnja  predstavit će se većinski domaćoj partijanerskoj publici, i to u dvorištu The Garden Breweryja.
Derrick Carter rođen je u Kaliforniji, no ubrzo seli u Chicago što ga je kasnije i glazbeno odredilo. Već u tinejdžerskim danima obuzima ga zarazni house ritam, a prvo izdanje imao je već 1988. s grupom Symbols & Instruments. Iako ploča tada nije zabilježila veliki uspjeh, imala je znatan utjecaj u vrijeme bujanja techno scene u Engleskoj, a Carter je u 90-ima postao jedan od ključnih predstavnika znamenite čikaške house scene.


Njegovim nastupima prevladava house, ali rado će u njih ubaciti old school disco, soul, jazz, techno ili bilo kakav sastojak koji će dodatno začiniti ludu atmosferu na partiju. Uz to, Derrickove pionirske zasluge, nesklonost konvencijama, inovativna izdanja te pohvale publike i kritike učinile su ga svjetskim kapitalcem plesne glazbe. S takvim ugledom dolazi uveličati parti kojeg prvi put zajednički organiziraju Forty Fifty tim i Adriatic Coasting agencija, a shodno tome plesno veselje na otvorenom upotpunit će Felver, Pepi Jogarde te Nick Colgan.

VIŠE O TEMAMAThe Garden BreweryDerrick Carterkoncerti u Zagrebu




Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se