Sve što morate znati o pravilnom nanošenju highlightera

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 06.04.2021.

0

Foto: L'Oréal

Foto: L'Oréal

Highlighter je neizostavan dio make-upa koji licu daje posebno glamurozan izgled, no važno ga je znati pravilno nanijeti, a evo i kako!

Highlighter je neizostavan dio svakog make-up look-a koji koži lica daje posebno glamurozan i sjajan izgled. Osim toga, pomaže naglasiti dijelove lica te puderu daje prirodniji izgled. Ipak, kako biste postigli željeni efekt, vrlo je važno znati gdje ga nanijeti i kako ga nanijeti na pravilan način. U nastavku donosimo sve što morate znati prije korištenja highlightera.

1. Odaberite odgovarajući highlighter

U trgovinama se mogu pronaći uistinu brojni highlighteri različitih nijansa i formula, a vrlo je važno odabrati onaj koji najbolje odgovara vašem tipu kože. Kremasti highlighter najbolji je za žene sa suhom kožom, dok je highlighter u prahu ili kamenu bolji za masnije tipove kože. Što se tiče nijanse, gotovo da nema pravila! Highlighteri dolaze u brojnim nijansama i različite su jačine sjaja. Pronađite onaj koji najviše odgovara vašem ukusu i stilu.

2. Koristite odgovarajući aplikator

Odabir dobrog alata s kojim nanosimo highlighter jednako je važan kao i gdje ga nanosimo. Kremaste highlightere najbolje je nanositi prstima budući da njihova toplina olakšava ravnomjerno razmazivanje proizvoda. S druge strane, one u prahu najbolje je nanositi četkicom za highlighter ili pak make-up spužvicom, ovisno o jačini sjaja koju želite postići. Četkica će vam dati nježniji i manje pigmentirani izgled highlightera, dok ćete sa spužvicom moći nanijeti puno više proizvoda na lice.

3. Pravilno nanošenje highlightera

Highlighter se nanosi na ona mjesta na licu na koja prirodno pada svjetlo. Točnije, nanosimo ga na jagodice obraza. Osim toga, možemo ga nanositi na vrh nosa. Preporučamo i nanošenje proizvoda ispod obrva te u unutarnje kuteve očiju što će oči učiniti vizualno većima i otvorenijima te vam dati posebno glamurozan i zavodljiv pogled. Highlighter postiže i sličan efekt na usnama pa ga možete nanijeti i na vrh gornje usne, odnosno na kupidov luk. To će vašim usnama dati puniji i atraktivniji izgled.

VIŠE O TEMAMAmake-upmake-up savjetimake-up trikovihighlighteri
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se