Sve o umjetnim trepavicama na jednom mjestu

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 05.06.2018.

4

Ilustracija | Foto: Armani, YSL

Ilustracija | Foto: Armani, YSL

Ako želite da vaše oči budu naglašene i zavodljive bez nanošenja šminke, moguće su rješenje umjetne trepavice! Sve o prednostima i nedostatcima umjetnih trepavica pročitajte u nastavku.

Ako vas priroda nije obdarila gustim i dugim trepavicama, ne brinite - danas kozmetička industrija može ispraviti taj mali nedostatak. Od 20-ih godina 20. stoljeća, kada su umjetne trepavice prvi puta stupile na scenu Hollywooda, pa do danas procedura je uvelike usavršena.
U suvremenoj kozmetologiji postoje dva tipa nanošenja umjetnih trepavica: trepavice se mogu nanositi pojedinačno ili u snopovima.
Ako se nanose u snopovima, svaki se snop sastoji od 3 do 5 trepavica koji se pričvršćuje na kapke pomoću ljepila na bazi smole koja nije štetna za zdravlje očiju. Duljina trepavica ovisi o vašem izboru. To je brz način, bez kontraindikacija, osim povećane osjetljivosti oka. Trepavice izgledaju prirodno i ne razlikuju se od vaših. Savjetuje se staviti do 5 snopova trepavica za svakodnevno uljepšavanje ili do 12 za neku svečanu priliku.

Pojedinačna je ekstenzije trepavica osjetljiviji proces. Profesionalni kozmetičar lijepi svaku trepavicu posebno i to je potrebno napraviti pažljivo i profesionalno, tako da pomno birajte kozmetički salon, ukoliko se odlučite za ovu varijantu. Vremenski ovaj zahvat traje dulje tako da se oboružajte strpljenjem. Ovisno o dužini i gustoći prirodnih trepavica odabire se materijal umjetnih trepavica: svila ili nerc. Dužina ovih umjetnih trepavica je od 6 do 12 cm, ovisno o želji klijentice. Postoje tri vrste ugradnje: parcijalna, potpuna i 3D.

Kod parcijalne se ugradnje umjetne trepavice pričvršćuju samo u uglove očiju ili na jednakim udaljenostima. One su duže od prirodnih, a kako se boja ne bi razlikovala, preporuča se bojanje prirodnih trepavica u njihovu nijansu.

Pri potpunoj ekstenziji, umjetne se trepavice lijepe duž cijele linije prirodnih trepavica. Svaka se umjetna trepavica prilaže prirodnoj. To je najpopularnija metoda jer se stvara efekt prirodno prekrasnih trepavica.

U postupku 3D ekstenzije na svaku se prirodnu trepavicu pričvršćuju 2 umjetne. Takva tehnologija daje efekt raskošnog volumena. Ova je vrsta ekstenzija popularna među ženama koje po prirodi imaju rijetke trepavice.

Oštećuju li ekstenzije prirodne trepavice?

Ako vam ekstenzije radi profesionalac, to neće nanijeti štetu zdravlju vaših trepavica. One mogu jedino malo ispadati pod težinom umjetnih trepavica. Kada vam odstrane umjetne trepavice, može vam se učiniti da su se prirodne prorijedile i izgledaju loše. No, to je lažni dojam. Nisu se ni prorijedile ni istanjile, jednostavno je riječ o vizualnom kontrastu - efektu prije i poslije.

VIŠE O TEMAMAumjetne trepaviceduge trepavicetrepavicedugačke trepaviceguste trepavice
Povezano