Sve je spremno za Zagreb Guitar Festival

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 10.06.2021.

0

Zagreb Guitar Festival

Zagreb Guitar Festival

Prvi ciklus kreće na terasi Boogaloo kluba 14. lipnja nastupom Bireli Lagrenea, za mnoge najboljeg i jednog od najznačajnijih jazz i gipsy gitarista na svijetu

Zagreb Guitar Festival će se ove godine održati od 14. do 20. lipnja u zagrebačkom Boogaloo Clubu.
Na ideju o pokretanju Festivala, još prije sedam godina, Ružica Gelo Ciglenečki došla je sasvim slučajno. Naime, đaci njezine škole, koju je osnovala zajedno s Borisom Ciglenečkim, natjecali su se po festivalima pa su došli na ideju da pokrenu svoje natjecanje kako bi učenici imali više prilika za pokazivanje svojih talenata.
Ovogodišnje izdanje nosi simbolični naziv Sound of hope, a festivalom se želi pomoći cijeloj glazbenoj industriji da nakon duge pauze ponovno ustane na noge.

Festival će tijekom ljeta ponuditi dva ciklusa koncerta. Prvi ciklus kreće na terasi Boogaloo kluba 14. lipnja nastupom Bireli Lagrenea, za mnoge najboljeg i jednog od najznačajnijih jazz i gipsy gitarista na svijetu koji dolazi u goste našem Mati Matišiću. Dan kasnije, publika će uživati uz Miroslava Tadića koji će nastupati sa svjetski poznatom violinisticom Yvette Holzwarth, a 20. lipnja nastupat će sjajan mladi gitarist i pobjednik EuroString natjecanja, tzv. „Eurovizije klasične gitare“, Lovro Peretić te mladi hrvatski bend Ad Hoc.

Tijekom ljeta u planu je ciklus koncerata pet mladih europskih gitarista koji će nastupati pod zajedničkim nazivom Sound of hope, koncerti će biti na otvorenom, a ulaz slobodan.

Jedan od glavnih ciljeva Festivala jest promovirati gitaru kao instrument i pokazati koliko je različitih stilova moguće svirati. Uz popularizaciju gitare Gelo Ciglenečki istaknula je i važnost popularizacije kvalitetne glazbe.
 
Svi željni koncerata, dobre glazbe i talentiranih glazbenika detalje o Zagreb Guitar Festivalu mogu pronaći na službenoj web stranici Zagrebguitarfest.com, a ulaznice za koncerte dostupne su putem sustava Eventim.

VIŠE O TEMAMAglazbeni festivaliZagreb Guitar FestivalBoogaloo ClubRužica Gelo Ciglenečki
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se