Sve je spremno: Paul Oakenfold večeras otvara Split Beach Festival

Piše: CroModa, Split, Zagreb
Objavljeno 06.08.2015.

0

Split Beach Festival

Split Beach Festival

Mekani pijesak i prekrasno zvjezdano nebo iznad najpoznatije splitske plaže Bačvice večeras postaju jedinstveni plesni podij

Jedan od najpopularnijih DJ-a današnjice Fedde le Grand, engleski DJ velikan Paul Oakenfold, švedski DJ duo Dimitri Vangelis & Wyman te više od 40 glazbenih i plesnih umjetnika glazbeno scenske atrakcije La Fiesta ovog tjedna stižu u grad pod Marjanom. Mekani pijesak i prekrasno zvjezdano nebo iznad najpoznatije splitske plaže Bačvice u četvrtak 6. kolovoza postaju jedinstveni plesni podij i središte zabave mladih, koji na jedinstvenu party pustolovinu stižu iz svih krajeva svijeta.

Ovogodišnji Split Beach Festival u četvrtak, 6. kolovoza otvorit će engleska DJ zvijezda Paul Oakenfold, koji sasvim sigurno predstavlja jednu od planetarno najpoznatijih osoba iz svijeta elektronske glazbe koja je ikada nastupala u Splitu. Iz njegove bogate producentsko/DJ-evske karijere teško je izdvojiti najblistavije momente, no jedni od najznačajnijih su glazba za filmsku trilogiju Matrix i Bourneov identitet te remix pjesme Even better than the real thing za grupu U2. Paul Oakenfold dva je puta bio nominiran za prestižnu nagradu Grammy, a ujedno je dvije godine uzastopno bio biran za najboljeg svjetskog DJ-a po izboru DJ Maga.

Uz Oakenfolda će nastupiti nizozemski trance producent Mark Otten, poznat po suradnji s Arminom Van Buurenom i DJ Tiestom te Daniel Kandi, sve poznatiji danski DJ/producent, koji zadnjih 5 godina visoko kotira na svjetskoj listi DJ Maga i čija je pjesma Symphonica 2010. godine izabrana od strane Armina Van Buurena za pjesmu godine. Tu je i britanski DJ Craig Connelly, poznat po hitu Black Hole i suradnji s Christinom Novelli, a ujedno je redoviti član radio emisije A state of trance Armina Van Buurena te poznatog labela Armada.

U petak, 7. kolovoza, publiku Split Beach Festivala rasplesat će Fedde Le Grand, jedan od najutjecajnijih DJ-a današnjice, kojeg prestižni DJ Mag već punih deset godina svrstava na zavidnu ljestvicu 30 najutjecajnijih DJ-a svijeta. Od početka svoje karijere osvojio je mnogobrojne nagrade i surađivao sa svjetskom glazbenom elitom poput Coldplaya, Madonne, Robbie Williamsa, Rihanne, Shakire, Mariah Carey i brojnih drugih. Tisuće i tisuće obožavatelja diljem svijeta svjedoče njegovim spektakularnim nastupima na najvećim svjetskim pozornicama kao što su: Coachelle, Exit Festival, Tomorrowland, Ministry of Sound, Sensation i brojni drugi. Ovaj proslavljeni DJ nastupio je i na prestižnom festivalu Ultra Europe, koja je za svoj dom uzela upravo Hrvatsku, a u Split se s oduševljenjem vraća.

Subota, 8. kolovoza rezervirana je za nastup Dimitri Vangelisa & Wymana, švedskog DJ dua iz Stockholma, koji nastupaju u sklopu spektakularne glazbeno scenske atrakcije La Fiesta. La Fiestu čine najuspješniji svjetski DJ-i, plesni umjetnici u glamuroznim kostimima, akrobati u zraku te specijalni efekti na sceni koji prate ovaj tim. Novi koncept zabave spaja različite umjetnosti i vještine poput baleta, akrobatskog plesa i glazbe u jedno te stvara iliziju nekog drugog svijeta, koja svakodnevno očarava najpoznatije svjetske party destinacije.

Najbolji stručnjaci iz cijelog svijeta pripremaju svaki nastup koji je jedinstven, traje i po nekoliko sati, a odiše seksipilom i budi maštu. Uz svjetske DJ-e , glazbeni show najboljeg svjetskog violinista u klupskim nastupima Miguela Lare, akrobacije u zraku, ples na svili, očaravajući profeisonalni pole dance act najboljih performera u svijetu te vokale poput glazbenice Nalaye, koja svojim izvedbama ostavlja bez daha, profesionalne plesne koreografije i brojna iznenađenja La Fiesta je čarolija koja vas neće ostaviti ravnodušnima.

Ulaznice za festival prodaju se na svim kioscima Tisak Media, putem službene web stranice www.splitbeachfestival.com, te online na www.ticketshop.hr.

Kako je bilo na prošlogodišnjem premijernom izdanju, pogledajte u nastavku:
VIŠE O TEMAMAglazbeni festivaliSplit Beach FestivalPaul OakenfoldDimitri Vangelis & WymanFedde le Grand
Povezano