Sve je moda: 'Simbol malograđanskog uspjeha' na Zagreb Design Weeku

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 10.05.2018.

1

Pink my Ride

Pink my Ride

Ovaj projekt pozitivna je priča o osam studentica, dizajnerica odjeće, koje su od simbola malograđanskog uspjeha stvorile camp instalaciju

Sve je moda! Poruka je to instalacije "Pink My Ride" koju možete pogledati od 11. do 20. svibnja ove godine na Zagreb Design Weeku, a koja je nastala oblačenjem gastarbajterskog simbola u ružičastu boju i uzorak leoparda. Ovaj projekt pozitivna je priča o osam studentica, dizajnerica odjeće, koje su od simbola malograđanskog uspjeha stvorile camp instalaciju.
S obzirom na to da je kultura automobila u Hrvatskoj nerazvijena, ne čudi da je ovo prvi ovakav projekt TTF-a i jedan od rijetkih gdje se dizajneri bave automobilom. Kao objekt pretvorbe odabran je Mercedes W123, jedan je od najjačih simbola iseljene Hrvatske. Ironija je sudbine da je jedna od studentica, tijekom izrade automobila, iselila u Njemačku.
Foto: Ivana Mrčela & Marko Todorov

Foto: Ivana Mrčela & Marko Todorov

Pod mentorstvom izv.prof. Pauline Jazvić i asistentice Ivane Mrčela u projektu su sudjelovale Ena Staničić, Ivana Janjić, Ivona Oštrić, Katarina Zmeškal, Mia Kovač, Vjera Salopek, Andrea Kurtić i Lora Holjevac.

Foto: Ivana Mrčela & Marko Todorov

Foto: Ivana Mrčela & Marko Todorov

Svijet dizajna u Hrvatskoj napreduje iz godine u godinu a posljednji je dokaz predstavljanje petog izdanja najvećeg hrvatskog festivala dizajna, koji ove godine donosi čak pet zanimljivih novosti. Uz novo ime, koje je zbog potrebe promocije domaćeg dizajna u svijetu promijenjeno u englesku inačicu, tu je i novi vizualni identitet iz ruku renomiranog studija Šesnić&Turković. Također, cijelo će se događanje ove godine iz Laube preseliti u Halu V Tehničkog muzeja Nikola Tesla kao novu središnju lokaciju na kojoj će se u periodu od 11. do 20. svibnja organizirati brojne izložbe, predavanja, radionice, paneli i filmske projekcije na temu dizajna. Market će i ove godine ugostiti pedesetak dizajnera i tvrtki koji će posjetiteljima ponuditi svoje proizvode, od mode do namještaja. Rekordan je i broj partner lokacija.

VIŠE O TEMAMAZagreb Design Weekmodne izložberužičasta boja
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se