Svaka dobra anti-age krema trebala bi imati ovih 5 sastojaka

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 12.09.2017.

0

Ilustracija | Foto: Nivea, YouTube screenshot

Ilustracija | Foto: Nivea, YouTube screenshot

Ako želite spriječiti starenje kože, trebali biste znati da su peptidi, hijaluronska kiselina, retinol i vitamini samo sneki od sastojaka svake dobre anti-age kreme za lice

Kvalitetne kreme koje će učinkovito usporiti starenje vaše kože u sebi bi trebale sadržavati sljedeće:

1. Peptidi

Ove kratke bjelančevine sastoje se od svega dvije - pet aminokiselina. Zahvaljujući takvoj jednostavnoj strukturi, peptidi bolje prodiru u stranice i brže se raspadaju na aminokiseline iz koje naš organizam gradi njemu neophodne bjelančevine. Vrijednost je ovih tvari u tome što one prenose informacije od stanice do stanice. Peptidi bi trebali biti unutar prvih pet mjesta na popisu sastojaka.

2. Antioksidansi

Spojevi su to koji štite stanice od slobodnih radikala. Najjači su antioksidansi vitamini C, E, A, K, selen i cink. Kreme koje ih sadrže neophodne su pri vidljivim starosnim promjenama, a također ako je žena pod stresom ili bolesna. No, trebate pripaziti, višak antioksidanasa je također opasan - on ubrzava proces starenja.

3. Retinol je jedan od oblika vitamina A

Ima sposobnosti antioksidanasa, zaglađuje bore i poboljšava procese izmjene tvari u stanicama zrele kože. Da biste vidjeli pomlađujući efekt, sredstvo s retinolom morate koristiti oko godine dana. Uzmite u obzir da dobra krema s retinolom ne može biti jeftina. Trudne žene koje koriste takve kreme trebale bi biti na oprezu.

4. Koenzim Q10

Bori se sa slobodnim radikalima i sprječava nedostatak kisika u stanicama. Neki stručnjaci preporučuju da se kreme s koenzimom Q10 koriste nakon dobi od 35 do 40 godina kada se u organizmu smanjuje njegova količina. Kozmetiku koja sadrži Q10 morate čuvati u hladnom prostoru dalje od sunca.

5. Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina tvar je koja je važna za očuvanje ravnoteže vode u stanicama. Proizvodi se u našem organizmu, no s vremenom se taj proces usporava. Najbolji je izbor za hidrataciju kože. Stvara na koži zaštitni sloj protiv isparavanja vlage te čini druge sastojke učinkovitijima.

VIŠE O TEMAMAkreme za licekozmetikaanti-age kremestarenje koženjega licahijaluronska kiselinabore
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se