Suzy Josipović kreće s novom serijom radionica Mama zna

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 12.02.2024.

0

Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić

Suzy već godinama svoja kulinarska iskustva i znanja prenosi mnogobrojnim pratiteljima njezinih društvenih mreža kao i brojnim prijateljicama i mlađim naraštajima

Nedavno je Suzy Josipović Redžepagić nakon 12 godina u izdanju Mozaik knjige objavila novo izdanje kuharice "Mama zna" koje obiluje sa čak 600 slanih recepata, a koja je rasprodana u rekordnom roku, veći dio izdanja čak u pretprodaji te je upravo u knjižare stigla i nova naklada. Isto takav interes vlada i za njene netom objavljene kulinarske radionice, naime u manje od 24 sata skoro su rasprodane sve objavljene radionice te će uskoro biti objavljeni i novi termini.

Suzy je, kako to sama voli reći, samo mama i baka (mama tri kćeri i baka dvoje unuka) koja svakodnevno kuha, ali kako voli biti žena s pokrićem, uz magisterij ekonomije, iz gušta završila je i kuhanje na Ugostiteljskoj školi u Opatiji. Već godinama svoja kulinarska iskustva i znanja prenosi mnogobrojnim pratiteljima njezinih društvenih mreža kao i brojnim prijateljicama i mlađim naraštajima, koji kuhaju upravo po njezinim receptima. Poznata po kuhanju prvenstveno tradicionalnih, klasičnih, obiteljskih jednostavnih jela, bira kuhati sa svježim, sezonskim i lokalnim namirnicama. Osim što kuha kući svojim najdražima, već drugu godinu zaredom kuha i u omiljenoj emisiji Kod nas doma na HTV-u u prilozima „U kuhinji kod Suzy“.

Sudionike svojih radionica tako će naučiti mnogim tehnikama kuhanja te izradi tjestenina, rižota, njoka, čušpajza, pripremi mesa i ribe, razvijanja kora i pravljenja pita i bureka, deserata i savršenog Uskrsnog stola. Radionice počinju 22. ožujka i odvijati će se jednom tjedno u Kotanyi kuhinji, a nazivi i teme radionica su: Risotto, gnocchi e pasta, Around the world, Sarajevo ljubavi moja, Meet the meat, Mediteraneo i Easter table. Prvi dio radionica sastoji se od predavanja o temi, zatim zajedničkog kuhanja te za kraj – degustacije, odnosno večere s uparenim vinima.

Foto: Promo

Foto: Promo

Na radionicama će Suzy, kao i do sada, iznenaditi sudionike i ugostiti i svoje prijatelje, poznate chefove i javne osobe koji će dodatno obogatiti sadržaj radionica. „Najljepše je, naravno, osim znanja koje steknu svi sudionici, upravo to spontano druženje, pokoji put i pjesma uz gitaru te prekrasna energija koja vlada na svim radionicama tako da je u mojoj kuhinji kuhanje lagano, zabavno i opušteno te naravno - uz puno ljubavi, što je i poanta svakog kuhanja te samim tim i garancija ukusnog i finog jela“ izjavila je Suzy povodom novih radionica.

Suzy ne staje pa tako krajem ove godine planira izdati i slatku Mama zna kuharicu koju mnogi s nestrpljenjem očekuju, a na samim radionicama sudionici će se moći upoznati i s klimatskim izazovima njihovih kulinarskih izbora te izračunati emisije CO2 pripremljenih jela, sve uz podršku Klimatske kuharice financirane iz EU programa Erasmus + koja isto upravo izlazi, a u kojoj je Suzy napisala hrvatske recepte.

Na radionicu se možete prijaviti ovdje, a na linku se nalazi i više detalja, za sva pitanja vezana uz radionice možete se javiti na profile na društvenim mrežama Mama zna by Suzy Josipović ili mail: mamaznacooking@gmail.com. Obzirom na veliki interes za radionice te da su radionice većinom rasprodane, prijave su i dalje otvorene jer će se u narednim danima otvarati još termina pa vam predlažemo da ukoliko želite kuhati kao Suzy rezervirate što prije svoje mjesto.


VIŠE O TEMAMAkuhanjegastronomijaMama znaSuzy Josipović Redžepagić
Povezano