Što raditi s odjećom koju više ne želite? Imamo 4 izvrsne ideje

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 29.10.2019.

0

Ilustracija. Foto: Ikea

Ilustracija. Foto: Ikea

U ormaru imate odjeću koju više ne želite nositi, a u dobrom je stanju? Krenite u akciju, evo što možete napraviti s njom.

Kroz godine i godine lako je nakupiti puno odjeće. Nekad vam se nešto prestane sviđati, nekada prestane biti dio vašeg stila ili vam više ne pristaje. Što raditi s tom odjećom? Evo ideja!

1. Odnesite je u H&M

U popularnom švedskom modnom divu za vrećicu stare odjeće možete dobiti popust od 15% koji možete iskoristiti za sljedeću kupovinu.

2. Prodajte je preko interneta

Na internetu postoji mnoštvo opcija kako prodati odjeću koju više ne želite nositi. Na Facebooku možete pronaći nekoliko grupa za prodaju odjeće, a dobar je izbor i portal mojekrpice.hr. Iskustva su na njemu uglavnom pozitivna, pripazite samo da surađujete s nekim pouzdanim.

3. Razmijenite odjeću s prijateljicama

Napravite neku večer u kojoj ćete izdvojiti odjeću koju više ne želite nositi, a vaše će prijateljice donijeti svoju istu takvu. Osim što možda udomite ili dobijete nešto, možete dobiti i niz korisnih modnih mišljenja.

4. Poklonite odjeću

Vaša odjeća do ljudi kojima je potrebna može doći na niz različitih načina - možete je ostaviti u kontenjerima za tekstil (na vidljivom mjestu) ili je ostaviti u neki prostor za poklanjanje u različitim gradovima. U Zagrebu, na primjer, postoji Otvoreni ormar, a dobar su izbor i Facebook grupe Sharing is caring koje postoje u različitim gradovima i u kojima možete pokloniti ili pronaći ne samo odjeću, već gotovo sve, od božićnih ukrasa do usisivača.

VIŠE O TEMAMAmodni savjetiodjećagarderoba
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se