Što raditi ako vam se kosa često petlja?

Piše: Z.P., Zagreb
Objavljeno 21.08.2020.

0

Foto: Tresemme

Foto: Tresemme

Zamršena kosa koja se često petlja i nije tako rijedak problem, stoga vam donosimo nekoliko savjeta kako ga riješiti

Nedostatak vlage u kosi, pretjerena upotreba kemikalija, suhi zrak, visoke temperature, stres samo su neki od razloga zašto se kosa mrsi, isušuje i petlja. Ako i vi imate ovaj problem, evo što bi vam moglo pomoći:

1. Perite kosu toplom vodom

Vruća voda štetna je i za vlasište i kosu. Rezultira viškom sebuma od kojeg se pak smanjuje količina vlage.

2. Koristite ručnik nakon pranja.

Ali ne za grubo sušenje kose. Omotajte ga oko vlasi i lagano uklonite suvišnu vodu. Bez trljanja! Ono može oštetiti vašu kosu.

3. Koristite balzam i hranjive maske

Hranjive maske za kosu, i kozmetičke i one 'uradi sam', njeguju kosu i vlasište hranjivim tvarima, pomažu u zadržavanju vlage i olakšavaju češljanje. Sve to jača vlasi, poboljšava njihov izgled, pojačava sjaj i čini ih svilenkastim. Koristite maske redovito, jednom ili dva puta tjedno.

4. Ulja i toplinska zaštita

Ulje za kosu i zaštita od topline idealni su proizvodi za borbu protiv pretjeranog korištenja fena i ostalih sredstava koji stiliziraju kosu pomoću visokih temperatura. Čak i u slučajevima kada je vlasište masno, nemojte zanemariti ove proizvode. Ulje tada nanesite isključivo po vrhovima. U drugim je slučajevima bolje nanijeti sredstva ravnomjerno od sredine duljine do samih vrhova.

5. Promijenite češalj

Da biste spriječili zapetljanost i zamršenost kose, odaberite češalj izrađen od prirodnih materijala. Drveni češljevi, četke s prirodnim čekinjama savršeno uklanjaju statički elektricitet i pomažu vašoj kosi da ostane glatka.


VIŠE O TEMAMAnjega kosezapetljana kosazamršena kosa
Povezano