Što nam je ELFS pripremio za jesen/zimu 2021/2022.

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 23.10.2021.

0

Kolekcija 'Slow down, go green' hrvatskog modnog tandema ELFS predstavljena je danas na modnoj reviji održanoj u reciklažnom dvorištu Žitnjak

ELFS, hrvatski modni dvojac u sastavu Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić, pripremio je reviju "Slow down, go green" koja istoimenu kolekciju za jesen/zimu 2021. fokusira na promišljenu domaću proizvodnju i održiv pristup modi.

Kako to obično i biva, kada je riječ o ELFSIMA, ovaj modni događaj predstavlja potpuni odmak od uobičajenog, smjestivši dizajnersku modu u nesvakidašnju okolinu – reciklažno dvorište koje je okupilo brojne uzvanike, ljubitelje mode te njihove vjerne prijatelje. Sinergijom neobične lokacije i upečatljivih odjevnih komada, dvojac je želio naglasiti da je modna industrija jedan od najvećih zagađivača na svijetu, ali i da je s održivim pristupom modi, itekako moguće biti odgovorno moderan.

ELSFI su prikazali potpunu kolekciju kojom ostaju vjerni svom modnom rukopisu te filozofiji. Nosivim bezvremenskim klasicima, potvrđuju da ne samo da propagiraju održivost i promišljenost, već da to upravo i nude. U kolekciji se eklektičnim stylinzima izmjenjuju svečane haljine i futurističke jakne, a zastupljena je čitava paleta zagasitih boja, s mnoštvom nijansi starog zlata, bronce i zelene. Jedan od glavnih aktera je klasični sako koji u dizajnerskom smislu zaokružuje poruku usporavanja i principa vraćanja mode na tvorničke postavke, ali na vrlo zanimljiv i razigran način. Najzastupljeniji model u kolekciji su haljine na preklop, koje su s godinama postale zaštitni znak dizajna ELFSA, a koje njihove klijentice posebno vole jer se s lakoćom mogu prilagoditi svakom stilu te liniji tijela. Odjevne kombinacije upotpunjene su malim i micro torbicama, a podići će gotovo sve jesenske i zimske outfite. Dio kolekcije izrađen je od recikliranih materijala, a tijekom proizvode, sav se otpad donira Zadruzi Humana Nova, koji se potom prerađuje.


VIŠE O TEMAMAELFSmodne revijeAleksandar ŠekuljicaIvan Tandarić
Povezano