Što muškarce izluđuje na ženama: 5 znanstvenih činjenica

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 17.12.2015.

299

Ilustracija w Foto: Karl Lagerfeld

Ilustracija w Foto: Karl Lagerfeld

Što mušarci vole? Kakvi im se detalji sviđaju? Pogledajte što su pokazali rezultati znanstvenih istraživanja!


1. Blistav i bijel osmijeh

Australski su istraživači otkrili kako muškarci puno pažnje posvećuju stanju zubi žena. Važna im je boja, izgled i sjaj. Zubi ne smiju biti prebijeli - prirodna bjelina i sjaj su najbolji. Znanstvenici smatraju kako zubi daju informaciju o zdravlju i stanju čovjeka. Žuti zubi znak su starenja jer svima zubi tamne s godinama.

2. Crvena boja

2008. godine dvoje britanskih znanstvenika objasnilo je utjecaj crvene boje na muškarce. Kod primata crvena boja igra ulogu u privlačnosti, a pokazalo se da je tako i kod muškaraca. Ona žene čini seksualnijima i privlačnijima. Znanstvenici su uspoređivali crvenu s bijelom, smeđom, sivom, zelenom i modrom bojom, ali muškarcima je uvijek crvena boja bila privlačnija, radilo se o šminci, obući ili odjeći. Žene druge žene u crvenom pak ne smatraju privlačnijima.

3. 90-60-90

Ovu su nam tajnu podijelili znanstvenici s Novog Zelanda. Oni su 2009. objasnili zašto se muškarcima toliko sviđa figura Kim Kardashian. Nije stvar u mjerama, nego u omjerima. Odnos struka i bedara vrlo je važan, omjer 7:10 vrlo je privlačan, omjer 9:10 manje. Kilaža tu ne igra ulogu, i mršave i žene s oblinama mogu imati omjer 7:10.

4. Visoki glas

Muškarcima se sviđaju visoki ženski glasovi. Možda to ima veze s evolucijom, muškarci traže potencijalnu majku za svoje dijete, ona bi trebala biti mirna i mlada, a takve žene često imaju visoki glas.

5. Tamnokose - plavuše 1:1

U 21. stoljeću u trendu su svakako i tamnokose djevojke. Istraživanje 2008. godine pokazalo je da su tamnokose djevojke ocijenjene bolje, nego plavuše, a duljina kose uopće nije utjecala na razinu privlačnosti.

6. Manje šminke

Slobodno smanjite količinu šminke ili je čak potpuno prestanite koristiti. Jedno je istraživanje 2013. godine pokazalo kako se muškarcima sviđa samo malo šminke. Pokazivali su im fotografiju modela s različitom količinom šminke i svidjela im se ona s minimalnom količinom.

VIŠE O TEMAMAšto muškarci volecrvena boja90-60-90visoki glastamnokose djevojkeplavuše
Povezano


Još iz rubrike Moda

Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se