Što je sve potrebno za prekrasnu kosu? Donosimo 4 najvažnija savjeta

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 30.08.2019.

0

Ilustracija. Foto: Mango

Ilustracija. Foto: Mango

Donosimo vam nekoliko savjeta koji će pomoći vašoj kosi da zablista. Evo na što sve morate paziti, od masaže vlasišta do prehrane.

Ako niste zadovoljni stanjem vaše kose, lijeka ima. Donosimo vam popis stvari koje ne smijete zanemariti ako želite imati raskošnu grivu.

1. Zdrava prehrana

Zvuči kao klišej, ali to nije. Stanje vaše kože i kose svakako će odražavati vašu prehranu. Probajte što više kuhati, jesti što više voća i povrća, a posebno onog koje sadrži vitamin B, odgovoran za zdravu kosu.

2. Redovito se šišajte

Nema neke koristi od izbjegavanja frizera ako želite imati dugu kosu. Kosa puca, to je normalno, a ako nećete redovito odlaziti frizeru, samo se možete dovesti u goru situaciju - na kraju će biti potrebno odrezati više kose.

3. Masirajte vlasište

Prilikom pranja kose masirajte svoje vlasište. To će poboljšati prokrvljenost vlasišta što će rezultirati bržim rastom kose, a dokazano je i da masiranje glave opušta.

4. Redovito koristite proizvode za njegu kose

Dakle, samo šampon nije dovoljan. Koristite obavezno masku, možete i regenerator, a ulja za kosu također nisu loš izbor. Dobar je izbor i domaća maska od maslinovog ulja i žumanjaka u koju možete dodati i med. Nakon nje vaša će kosa zablistati!


VIŠE O TEMAMAnjega kosešišanje kosemasaža vlasištazdrava prehrana
Povezano