Što donosi četvrta sezona 'Europe iz zraka'

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 16.09.2022.

0

Belgija. © 2022 NGC NETWORK INTERNATIONAL, LLC. All Rights Reserved

Belgija. © 2022 NGC NETWORK INTERNATIONAL, LLC. All Rights Reserved

Prošla sezona serijala 'Europa iz zraka' ostala nam je u sjećanju zbog epizode koja je u potpunosti bila posvećena prirodnim ljepotama i kulturnoj baštini Hrvatske

Ove jeseni od nedjelje 18. rujna u 22 sata National Geographic kreće s novom sezonom u kojoj ćemo moći vidjeti kako iz zraka izgledaju Škotska, Danska, Belgija, Srbija, Bugarska i Rumunjska, i to kroz sva četiri godišnja doba. Krajem godine prikazat će se posebno izdanje serijala „Božić i božićne tradicije“.

Malo tko zna da se upravo u susjednoj državi Srbiji, s kojom National Geographic otvara serijal iz zraka, može pronaći najskuplji sir na svijetu čija cijena doseže 1000 eura po kilogramu. Proizvodi se u rezervatu prirode Zasavica koji je dom za 200 spašenih balkanskih magaraca. U drugoj epizodi o Škotskoj  upoznajemo  Stuarta i njegove kćeri. Oni prevoze košnice sa svog proljetnog hranilišta u Istočnom Lothianu do nesigurnih padina okolnih brda gdje vrijesak uspijeva na siromašnom i tresetnom škotskom tlu. No, to je samo jedna od priča iz zraka koje ćemo pratiti tijekom putovanja kroz Škotsku.

Danska se sastoji od više otoka od kojih su mnogi povezani dugim mostovima. U ovome serijalu, između ostaloga, gledamo kako se Danska upušta u najambiciozniji „uronjeni“ morski tunel na svijetu. On će povezivati Kopenhagen s Hamburgom u Njemačkoj te će biti najduži tunel te vrste.. U Belgiji se mogu naći redovi kukuruza koji su izrezani u čudne geometrijske oblike, stvarajući hipnotizirajuće uzorke koji tvore njihov najveći nacionalni labirint. Zašto taj isti labirint svakog ljeta izgleda drugačije i gdje završi kukuruz koji su Belgijanci posjekli, saznat ćemo u epizodi koja je posvećena ovoj zemlji.

U ovom serijalu imat ćemo priliku upoznati krajolike i kulturnu baštinu jugoistočne Europe kroz epizode koje su posvećene Rumunjskoj i Bugarskoj. Ako ste ikad željeli znati kada je i kako izgrađen prvi bugarski neboder ili kako bi izgledao Božić s Drakulom, ne propustite serijal „Europa iz zraka“.

„Europa iz zraka“ premijerno se prikazuje od 18. rujna u 22 sata na National Geographic kanalu.


VIŠE O TEMAMANational GeographicEuropa iz zraka
Povezano