Što donosi 31. izdanje festivala Animafest Zagreb

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 17.03.2021.

0

Animafest Zagreb

Animafest Zagreb

31. izdanje Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb održat će se u Zagrebu od 7. do 12. lipnja 2021.

Od gotovo 1800 prijavljenih filmova iz 83 zemlje svijeta, Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb ponosno predstavlja službenu selekciju odabranih filmova u kategorijama Veliko natjecanje kratkometražnog filma, Natjecanje studentskog filma i Natjecanje hrvatskog filma.

U selekcijskim komisijama su, uz umjetničkog ravnatelja festivala Daniela Šuljića, sudjelovali Margit Antauer i Thomas Johnson pri odabiru filmova za Veliko natjecanje kratkometražnog filma i Natjecanje hrvatskog filma, a Lucija Bužančić i Lea Vidaković birale su filmove u kategoriji Natjecanja studentskog filma.

Samo je u kategoriji Veliko natjecanje kratkometražnog filma prijavljeno 820 filmova, a odabrano njih 44. U Natjecanje studentskog filma je između više od 840 prijavljenih u konkurenciju odabrano 45 filmova, a u Natjecanje hrvatskog filma uvrštena su 23 filma.

Popis odabranih filmova u sve tri kategorije možete preuzeti  ovdje.

31. izdanje Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb održat će se u Zagrebu od 7. do 12. lipnja 2021.

Rezultate selekcije Velikog natjecanja dugometražnog filma, Natjecanja filmova za djecu, Natjecanja VR animacije te Svjetske Panorame, kao i ostalih programskih cjelina organizatori će objaviti uskoro.


VIŠE O TEMAMAAnimafest Zagrebanimirani filmovifestivali u Zagrebu
Povezano