Što donosi 19. izdanje Zagreb Film Festivala

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 06.10.2021.

0

Zagreb Film Festival

Zagreb Film Festival

Sredinom studenoga Zagreb postaje grad važan za ljubitelje filmova, one koji ih stvaraju i one koji žele naučiti sve tajne te umjetnosti. Održava se 19. Zagreb Film Festival.

Sve ljubitelje nezavisne međunarodne i domaće filmske produkcije u Zagrebu od 14. do 21. studenoga očekuje 19. Zagreb Film Festival, najveći filmski festival u Hrvatskoj. I ovo je izdanje festivala, kao i ona prethodna, usmjereno na otkrivanje i promicanje suvremenog i nezavisnog filma, kao i debitantskih radova redatelja iz cijelog svijeta. Ova je manifestacija s vremenom postala i distribucijska platforma te prilika da se prikažu djela koja su izvan područja interesa velikih filmskih dvorana. Ovaj je festival također odigrao ključnu ulogu u odgajanju i profiliranju generacija gledatelja koji uživaju u filmskoj umjetnosti.

Festival u sklopu programa Industrija, zahvaljujući kojoj sudionici prolaze kroz sve faze izrade filma od razvoja projekta i scenarija do distribucije, ima važnu edukacijsku i praktičnu ulogu. Tako svake godine okuplja neke od najistaknutijih filmskih stručnjaka koji edukativnim programima podupiru nove talente. U sklopu festivala održavaju se brojni forumi, radionice, panel-diskusije i okrugli stolovi namijenjeni publici svih uzrasta, interesa i razine stručnog znanja, od školske djece do iskusnih filmskih profesionalaca.

Na festivalu će nagradom Zlatna kolica i novčanim sredstvima biti nagrađeni najbolji dugometražni igrani film, najbolji kratki igrani film, najbolji hrvatski film, a publika dodjeljuje nagradu za najbolji film u programu Ponovno s nama.

Zagreb Film Festival financijski podržavaju Gradski ured za kulturu, Turistička zajednica grada Zagreba, Hrvatski audiovizualni centar, Kreativna Europa – potprogram Media i Zaklada Kultura nova.


VIŠE O TEMAMAfilmski festivaliZagreb Film Festival
Povezano