Stižu nove epizode hit serijala Mariane van Zeller

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 03.02.2023.

0

Foto: National Geographic

Foto: National Geographic

Serijal 'Mariana van Zeller: U raljama crnog tržišta' nominiran je za pet nagrada Emmy za vijesti i dokumentarne filmove, uključujući najbolji dokumentarni film o kriminalu i pravdi

Gotovo polovicom svjetskog gospodarstva dominiraju crna tržišta, a siva ekonomija utječe na svakog od nas, riječi su nagrađivane novinarke Mariane van Zeller, koja podsjeća koliko malo znamo o ovoj mračnoj i tajnovitoj strani svijeta. U trećoj sezoni dokumentarnog serijala nominiranog za nagradu Emmy "Mariana van Zeller: U raljama crnog tržišta", Mariana još dublje ulazi u sivu ekonomiju nezakonitih poslova. Novi serijal premijerno će početi s prikazivanjem 19. veljače u 22 sata na National Geographic kanalu.

Dobitnica prestižnih nagrada George Foster Peabody Award i duPont Award, Mariana Van Zeller u životnoj je misiji da iznutra sazna kako funkcioniraju neka od najopasnijih crnih tržišta globalnog podzemlja. Njezine istrage više nego ikad oblikuje politički, ekonomski i društveni globalni krajolik dok putuje u Ukrajinu, gdje je rat s Rusijom doveo do zaokreta u podzemnom tržištu bebama, upliće se u lanac prevaranata s kripto valutama i to na vrhuncu njihovog kraha, te otkriva kako fantomski pištolji ispisani na 3D pisaču postaju omiljeno oružje zločinaca diljem svijeta. Svijet trgovine ljudima donosi iz perspektive krijumčara, snaga zakona i onih uhvaćenih u unakrsnoj vatri.

Serijal "Mariana van Zeller: U raljama crnog tržišta" nominiran je za pet nagrada Emmy za vijesti i dokumentarne filmove, uključujući najbolji dokumentarni film o kriminalu i pravdi, najbolji scenarij za dokumentarni film o odmetničkim klubovima motociklista, najbolji dokumentarni film o ljubavnim obmanama, najbolju promotivnu najavu u 2022. godini i najbolji dokumentarni film o gospodarstvu u 2021. godini. Serijal je nominiran i za nagradu kritičara Critics Choice Real TV Award za najbolji kriminalistički dokumentarni program, i to dvije godine zaredom, 2021. i 2022. Mariana van Zeller je 2021. godine osvojila Gracie Award za najbolju reporterku/dopisnicu.Nagrađivani serijal o crnim tržištima gledamo na National Geographicu od 19. veljače, nedjeljom u 22 sata.


VIŠE O TEMAMANational GeographicVictor Lustig
Povezano