Stiže vinilno izdanje albuma 'IV' grupe Silente

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 21.12.2022.

0

Silente

Silente

Hvaljeni aktualni album 'IV' dubrovačkog benda Silente dobio je svoje izdanje na vinilu koje je upravo pušteno u prodaju

Vinilno izdanje dolazi u dvije varijante - limited Splatter Baby Blue i regular Black. Ploča je dostupna u Zagrebu u Dirty Old Shopu, Rockmarku, Dancing Bearu i Aquariusu, u Rijeci u Dallas Music Shopu, kao i online na webshopu benda.

Posljedni studijski uradak Silentea objavljen je početkom ljeta, nakon čega je uslijedilo nikada bogatiji koncertni raspored promocije albuma “IV”. Vinilno izdanje dolazi pred kraj godine kao kruna sjajne 2022. i u trenu kada album zauzima ljestvice najboljih godišnjih izdanja. Mediji pišu da album obiluje odličnim pop pjesmama koje su idealne za haranje radijskim eterom i da je prepun hitova. Također kažu da bend stvara djela s određenom umjetničkom vrijednošću i autentičnim otiskom.

Silente je na hvaljenom albumu “IV” objedinio ukupno deset pjesama, a čak  njih sedam predstavljeno je kao singl. Rijetka je to praksa koju prate sjajni rezultati dubrovačkog benda, a svi su ušli na top 20 ljestvicu najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj. Čak tri su zauzela prvo mjesto ljestvice u državi, a riječ je o “Mene moje uši lažu”, “Nikada ovako” i “Poljubi me za kraj”. Uz “Navečer se srca lome”, “Idi”, “Podjela”, singl “Pitanje je ljubavi” zaokružio je priču oko aktualnog albuma.

Vinilno izdanje albuma IV

Vinilno izdanje albuma IV

Za sve pjesme s albuma “IV” tekst potpisuje Sanin Karamehmedović, glazbu i aranžman Tibor Karamehmedović, produkciju Nikša Bratoš koji s Domagojem Perišićem potpisuje mix&master. Na albumu su svirali i pjevali Doris Kosović kao vokal, Ivana Čuljak kao prateći vokali i violina, Tibor Karamehmedović kao vokal i gitare, Ivuša Gojan je za bubnjevima i udaraljkama, Sanin Karamehmedović je svirao bas gitaru, a Šimun Končić klavijature.


VIŠE O TEMAMASilente
Povezano