Stiže priča o ikoničnoj tenisici Nike Air Jordan

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 18.02.2023.

0

Foto: Blitz

Foto: Blitz

U filmu pratimo Vaccarovo nastojanje da stekne povjerenje Jordanove obitelji, trenera i najbližih suradnika s namjerom da uvjeri tada veoma mladu NBA zvijezdu u usponu da potpiše partnerski ugovor

Neke legende su stvorene za let, a u ovim tenisicama Michael Jordan je najviše letio. Od nagrađivanog redatelja Bena Afflecka, AIR otkriva nevjerojatno partnerstvo ​​između tadašnjeg košarkaškog novaka Michaela Jordana i Nikeove novonastale košarkaške divizije koja je revolucionirala svijet.

Ova dirljiva priča prati rizik koji će definirati karijeru jedne nekonvencionalne momčadi i igrača koji će postati najveći košarkaški fenomen svih vremena. Pogledaj prvi trailer filma "Air" – priča o ikoničnoj tenisici koja je oduševila Jordana i spasila Nike!
 
Film nas vraća u period osamdesetih godina, a Matt Damon tumači lik Sonnyja Vaccara, zaslužnog za potpisivanje unosnog ugovora s tada mladom košarkaškom zvijezdom Michaelom Jordanom. Ben Affleck je u ulozi suosnivača Nikea, legendarnog Phila Knighta, Jason Bateman je u ulozi Roba Strassera – njegovog direktora marketinga, dok je Viola Davis u ulozi beskompromisne majke koja zna vrijednost neizmjernog talenta svog sina i košarkaškog fenomena koji će postati najveća sportska legenda svih vremena.U filmu pratimo Vaccarovo nastojanje da stekne povjerenje Jordanove obitelji, trenera i najbližih suradnika s namjerom da uvjeri tada veoma mladu NBA zvijezdu u usponu da potpiše partnerski ugovor. Ugovor koji je Nikeu osigurao poziciju najvećeg brenda sportske odjeće i obuće danas.
 
"Air" stiže u kina diljem Hrvatske travnju 2023. u distribuciji Blitza.


VIŠE O TEMAMANike Air JordanfilmoviMichael JordanBen AffleckMatt Damon
Povezano