Stiže nam Valentino Born in Roma Yellow Dream

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 13.05.2021.

0

Foto: Valentino

Foto: Valentino

Za miris Born in Roma Yellow Dream Donna parfumere Anne Filippo i Nicolasa Beaulieua nadahnuo je Rim okupan toplom, ugodnom svjetlošću

Uz crvenu, žuta je boja koja se najviše povezuje s Rimom i njezina je priča utkana u samo tkanje ovoga grada. Danas, na trgu Piazza Mignanelli, u rimskoj kući gdje je smješten Maison Valentino, kreativni direktor Pierpaolo Piccioli primjenjuje svoje znanje o bojama kako bi ponovno osmislio žutu kao boju koja oduzima dah u svijetu kojem su potrebni snovi.

Kako bi se moćni optimizam žute boje prenio u miris, Valentino Beauty zatražio je od dva para parfumera da stvore jedinstvene mirisne priče na temelju jedne vrlo neočekivane note.

Za miris Born in Roma Yellow Dream Donna parfumere Anne Filippo i Nicolasa Beaulieua nadahnuo je Rim okupan toplom, ugodnom svjetlošću, a sve to kako bi razotkrili karakteristike žene koja predstavlja Valentino: blistava, puna života, samopouzdana.

Osmišljen u tri koraka koji se temelje na notama Valentino Color, Cool i Couture, ovaj mošusno-cvjetni miris budi znatiželju svojom čistom i ohrabrujućom mirisnom notom.

Esencija bergamota, ručno ubranog u Kalabriji na jugu Italije, budi osjetila svojim blistavim i sjajnim početkom i osvježena je pjenušavim, kiselkastim notama talijanskog limuna primofiore.

Valentino Born in Roma

Valentino Born in Roma

Prozračna, no delikatna svježina cvijeta božura pojačava tu životnu radost i osvjetljuje esenciju turske ruže.

Nota bijelog mošusa nastavlja ovu čistu harmoniju slatkih i putenih nota. Kao potpuni kontrast, trag se gradi postupno između ohrabrujuće snage bijelog mošusa i neodoljivog prepoznatljivog mirisa kremaste, začinske madagaskarske vanilije i jarke cedrovine iz Virginije.

Za stvaranje miris Born in Roma Yellow Dream Uomo parfumere Julie Macé i Violaine Colas nadahnuo je Rim u zagasitom, ohrabrujućem osvjetljenju kako bi se razotkrile karakteristike energetičnog i odlučnog muškarca punog života.

Osmišljen u tri koraka koji se temelje na notama Valentino Color, Cool i Couture, ovaj začinski, orijentalni miris iznenađuje notom đumbira.

Blistava, sjajna talijanska mandarina nježno budi osjetila. Kiselkaste, oštre karakteristike meksičke limete unose svoju pozitivnu energiju u svijetlu i šarenu notu ananasa.

Aromatično, biljno srce lavandina iz Provanse zajedno s madagaskarskim geranijem stoji u kontrastu sa svježim, svijetlim uzletom mirisa Uomo i unosi dašak đumbira.

Madagaskarska vanilija upotpunjuje ovu notu đumbira svojim mekim, glatkim karakteristikama.


VIŠE O TEMAMAženski parfemiValentinoženski mirisiAnne FilippoNicolas Beaulieu
Povezano