Stiže limitirana kolekcija Brodka x Reserved

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 04.10.2021.

0

Foto: Bartek Wieczorek, Reserved

Foto: Bartek Wieczorek, Reserved

Hrabra ali nosiva - tako bismo u najkraćim crtama opisali novu i limitiranu kolekciju u suradnji Reserveda i poljske umjetnice i pjevačice Monike Marie Brodke

Brodka x Reserved je samouvjeren spoj dva naizgled suprotna stila koja besprijekorno opisuju njegovu dizajnericu i zaštitno lice kampanje. Isprepletenost ekstravagancije i ležernosti bez pravila i ograničenja, očituje se iz zanimljivih uzoraka i dezena te slobodnosti pristupa krojevima i odabiru tkanina.
Kolekcija je u potpunosti izrađena u Europi, uglavnom u Poljskoj dok je umjetnica sudjelovala u svakoj fazi stvaranja i odabiru određenih materijala kao što su alpaca, vuna, svila i ekološki prihvatljivi NAIA i LENZING ECOVERO koji se posebno ističu.

Prvi rezultat rada bili su scenska odijela koja su se pojavila u spotovima za Brodkin novi album - “Brut”. Odijelo kao posuđeno iz muške garderobe, koje se pojavilo u isječku za “Game Change”, razigrano je i stvoreno za odbacivanje rodnih stereotipa. Inspiracija za album i za kolekciju bio je brutalizam - arhitektonski stil koji je trijumfirao u Poljskoj 1970-ih godina. U kolekciji se očituje podebljanim krojevima, ali i pletenim detaljima poput džempera koji odražava ritam uz grafičku karakteristiku i vodeći uzorak kolekcije - motiv vala prisutan u novom albumu umjetnice.

Uz bogatu paletu prigušene narančaste i žute boje, kolekciju prate pastelne ružičaste i ljubičaste nijanse dok su smeđu i kestenjastu boju dizajneri upotpunili sa živopisnom plavom. Ključni komadi u kolekciji zamišljeni su kao slojeviti i višenamjenski. Kaput se pretvara u prsluk otkopčavanjem rukava, dok se jakna s geometrijskim krojevima može nositi kao bluza te istovremeno poslužiti kao vanjski odjevni predmet. Kolekcija je zapravo višedimenzionalna u doslovnom smislu riječi.

Kampanja je popraćena fotografiranjem Barteka Wieczoreka na građevinskom kompleksu Espai Verd u Valenciji. Naizgled samo neatraktivan ravan beton, ali s bujnim zelenilom koje vreba iz njega, upotpunjuje avangardni karakter ove jedinstvene Reservedove kolekcije.

VIŠE O TEMAMAReservedMonika Maria Brodka
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se