Spektakl za kraj izvrsnog Dreft Fashion Weeka

Piše: Ana Belić, Zagreb
Objavljeno 13.05.2012.

10

Treća večer Dreft Fashion Weka

Treća večer Dreft Fashion Weka

Spektakularnom glazbeno-modnom pričom obilježen je treći, završni dan Dreft Fashion Weeka za jesen/zimu 2012/2013.

Dizajner iz Londona, Craig Lawrence, inspiraciju za najnoviju kolekciju crpi iz putovanja. Većinu kolekcije čini tanko pletivo u zemljanim i bakrenim tonovima, koje je često toliko tanko da je gotovo prozirno. Sklonost pletivu ne čudi, pošto je Craig čak šest sezona isto dizajnirao kod svjetski poznatog majstora Garetha Pugha. Dizajner je u dobar dio kolekcije integrirao i Swarovski kristale, čime postiže efekt sjaja.

Craig Lawrence na pisti Dreft Fashion Weeka

Craig Lawrence na pisti Dreft Fashion Weeka

Pop art Splićanke Ane Kujundžić

Anu Kujundžić inspirirao je pop art, što se najviše vidi u detaljima. Zanimljiva je njena upotreba raznih vunenih vlakana u ulozi našivenih trakica koje sama izrađuje.

Iznenađujuće nosiva Milena Rogulj

Fokus Milene Rogulj je struktura materijala i igra prorezima. Kolekcija je pomalo avangardna i pomaknuta, no ovaj put ipak dosta nosiva... Milena i dalje preferira klasike, crnu i bijelu boju, te se suzdržala od previše ludorija koje se, kako sama kaže, obično od nje očekuju.

Topshopov dizajner stvara u pastelnim bojama

Dizajner koji svoj rad bazira u Londonu, Marteen van der Horst, predstavio je  kolekciju punu divnih pastelnih boja koja je inspirirana klasičnim muškim odijelom. Iako je nadahnuće iz muškog ormara, dojam nije nimalo bio takav, već naprotiv, vrlo ženstven. Pojavljuje se i cvjetni print, a haljine najčešće kombinira sa sakoima postižući tako elegantan efekt. Ovo je bila odlična prilika da vidimo rad talentiranog dizajnera koji dizajnira kolekcije za globalno popularni high street brand Topshop.
 

Ugodna i nosiva Iva Karačić

Iva Karačić bazira svoju najnoviju kolekciju na rozoj, crnoj i sivoj boji. Apstraktni print se pojavljue na gotovo svim komadima, a prevladavaju haljine i tunike. Iva koristi pamuk, kašmir i svilu, što samo doprinosi dojmu ugode i nosivosti kolekcije.

Glazbeno-modni ritmovi Tonija Rice

Glazbeno-modni ritmovi Tonija Rice

Melodije Jadrana

Za show večeri ponovno SE pobrinuo Toni Rico. Rijetko tko se mogao koncentrirati na samu kolekciju, sugestivn i jednostavno nazvanu "Kolekcija za prave muškarce", pošto je Toni na pistu doveo fejk Doris Dragović i Mišu Kovača, čije su nas pjesme vratile u 90-e i u Hypo centar donijele atmosferu Melodija Jadrana. Kada maknemo cijeli taj show program, dim, mrak i glazbu, i koncentriramo se na odjeću, možemo zaključiti da je Toni puno smireniji nego inače. Prevladavaju potpuno nosivi kaputi i odijela u zemljanim tonovima koji bi se mogli svidjeti mnogim muškarcima.

Inozemni gosti oduševljeni Zagrebom

Dreft Fashion Week Zagreb završio je velikim tulumom u klubu Gallery na  Jarunu, gdje su domaći i strani dizajneri zajedno s gostima plesali do jutra. Strani dizajneri složili su se u jednome – vraćamo se ponovo u Zagreb!


VIŠE O TEMAMADreft Fashion WeekZagreb Fashion WeekToni RicoMilena RoguljMarteen van der HorstIva KaračićIva KaračićCraig LawrenceAna Kujundžić
Povezano