Špancirfest: Što nas očekuje u četvrtak

Piše: CroModa.com
Objavljeno 27.08.2008.

0

Špancirfest

Ulazimo u sedmi dan festivala Špancirfest. Program počinje od 11 sati nastupom grupe Komedija na Trgu Kralja Tomislava. Izvode duhovite pjesme, pošalice, gegove. Ulicama će prolaziti hrvatska družina Artistika, umjetnička družina žonglera, dizajnera interijera i eksterijera, harlekina i klaunova, slikara i glazbenika.

Špancirfest

Ulazimo u sedmi dan festivala Špancirfest. Program počinje od 11 sati nastupom grupe Komedija na Trgu Kralja Tomislava. Izvode duhovite pjesme, pošalice, gegove. Ulicama će prolaziti hrvatska družina Artistika, umjetnička družina žonglera, dizajnera interijera i eksterijera, harlekina i klaunova, slikara i glazbenika.

Udruga „Žensko oko" sutra u 11 sati u Županijskoj palači izvodi predstavu „BU čudovište koje je pojelo četiri želje i još je gladno!" Riječ je o dječjoj predstavi za tri glumca i šest različitih glasova. Priča je sva u zvuku, nešto poput crtića. Ta bi se bajka mogla nazvati i hrvatskim Shrekom, jer svi likovi, osim Bua pripadaju nekoj konkretnoj slavenskoj bajci (Bijes iz priče I.B. Mažuranić, Kako je Potjeh tražio istinu, Lokva žive vode iz stare slavenske bajke, Polovko - lik iz narodne bajke, kojeg je vrag prepolovio i ostavio da svijetom luta tražeći svoju drugu polovicu, Bijeli klaun - žalosni lik iz dječje knjige Damira Miloša), dok je Bu lik bez priče, koji luta kroz tuđe bajke i doslovno jede!

I sutra će u podne vesele šetače dodatno uveseljavati nezaobilazni Cigoman, ulični glazbenik iz Pule. U isto će vrijeme na Trgu Kralja Tomislava gledatelje zagrijati odličan blues Billy Bob Budhe koji već treći dan žare i pale varaždinskim središtem. Na Stančiću će u podne biti Don Carlos Impossiible. Drugi dan rada broje rockeri u Glazbenoj klinici u lapidariju Starog grada- Henry Radanović i Darko Jurković-Charli. Prvenstveno kontrabasist i bas gitarist, no i sjajan multi-instrumentalist - Henry Radanović rođen je 1966. Stalni je član sastava Quartet Sensitive i Elvis Stanić Group, šest puta osvajao je nagradu Status Hrvatske Glazbene Unije za najistaknutijeg instrumentalistu bas gitare u jazz i pop-rock glazbi. Darko Jurković rođen je 20. travnja 1965. godine u Rijeci. Dvaput je osvojio "Status" hrvatsku strukovnu nagradu kao najbolji jazz gitarist. Nakon debi CD-a "My Contribution" snimio je dva albuma kao član kvarteta Sensitive, ali i nekoliko albuma s internacionalnim sastavom Europlane Orchestra. Svira često u malim sastavima i solo a na repertoaru mu se nalaze autorske skladbe, jazz standardi, filmske melodije i glazba proizašla iz blues tradicije. Večernji program počinje u 17 – u Županijskoj još jednom predstava Bu čudovište, Cigoman zabavlja središnjim ulicama, Artistika je na Korzu.

Nakon Artistika u 18 kreće Mike Rollins. Otkačen Talijan, svijetom putuje u oldtajmer kombiju. U njemu spava, jede, živi.. Nema točke na planeti koju nije posjetio. Glumi klauna i vozi se na monociklu. Žonglira s pet čunjeva što je prilično teško. Također žonglira s vatrenim kuglicama.

U 21 sat na pozornici kod Starog grada FEEL THE PHIL COLLINS. Slovenski sastav koji svira uspješnice jednog od najpoznatijih američkih pjevača Phila Collinsa. Easy lover, Hello I must be going, i druge..Očekujte scenski spektakl.

Također u 21 u Županijskoj palači komedija Mali raj Epilog teatra. Obrađuju uvijek intrigantne teme: hrana, preljub i nogomet, o kojima autor u svom rukopisu progovara na posve nov, beskrajno duhovit i šarmantan način. odabirom ovog teksta Epilog teatar nastavlja svoju tradiciju njegovanja «glumačkog teatra» i postavljanja na scenu tekstova hrvatskih autora koji u svojim djelima nastoje spojiti suvremenost, komunikativnost i umjetničku uvjerljivost. U 22 sata završni koncerti. Na Korzu njemački bend Stilistico, na Stančiću R&B Explosion.
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se