Songkillersi 28. prosinca na adventu 'U prolazu'

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 22.12.2022.

0

Foto: Promo

Foto: Promo

Nastupi Songkillersa i Marjanovića bit će održani s početkom u 20 sati, dok će nastup Jordesa započeti na Badnjak u 15 sati

Ovogodišnje izdanje adventa "U prolazu" Jagerhorna, uz mnoštvo atraktivnih sadržaja i događanja, svim okupljenima, domaćim i stranim posjetiteljima nudi atraktivan glazbeni događaj s mnoštvom renomiranih domaćih izvođača i tematskih događanja. Ovaj petak i na Badnjak, te naredni tjedan nastavit će se praksa sjajnog provoda. U sklopu zagrebačkog Jagerhorna posjetiteljima će u petak 23.12. od 20 sati vrhunsku zabavu u idiličnom božićnom ambijentu osigurati nastup Nikole Marjanovića, dok će dan kasnije na Badnjak okupljene zabavljati D-Gree & Jakša Jordes. 28. prosinca posjetitelje očekuje nastup legendarnih Songkillersa. Slijedi nastup Soul Shadowsa koji nastupaju 30. prosinca dok će posljednji dan u tekućoj godini obilježiti DJ Cab Caboo & Dalipi Percussions s početkom u 13:00 sati. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Nastupi Songkillersa i Marjanovića bit će održani s početkom u 20 sati, dok će nastup Jordesa započeti na Badnjak u 15 sati. Razlog ranijem početku nastupa Jordesa je činjenica kako Zagreba na Badnjak postao epicentar događanja pa će tako i ove godine tijekom dana u strogom centru, pa i samom prolazu Jagerhorna biti mjesto predbožićnog okupljanja i sjajnog provoda.

Songkillersi najavljuju nezaboravan nastup na otvorenom 28. prosinca. Željko Banić Bane i Songkillersi imaju iza sebe respektabilnu dvadesetogodišnju karijeru tijekom koje su izdali pet studijskih albuma. Poznata je njihova suradnja s Dinom Dvornikom kojem su dugi niz godina bili prateći bend. Publika će uživati u njihovim najvećim hitovima poput „Ni’ko kao ti“ „Malo toga ostaje“, „Medena“, „Mislima“, „Ne znam gdje sam“, „Nema vremena“, „Dao sam ti sve“, „Tako volim što te znam“, „Ti i ja“, „Dio mene“…

Jakša Jordes poznat je domaćoj publici kao novi pjevač skupine Daleka Obala koji je u ponedjeljak nastupio na zagrebačkom Trgu povodm spektakularnog dočeka hrvatske nogometne reprezentacije. Manje je poznato kako je kao glazbenik do danas surađivao s mnogim domaćim izvođačima poput Davora Gobca i Psihomodo Popa, Pips, Chips & Videoclipsima, grupom Majke, Let3 i mnogim drugima.

Nakon petnaestogodišnje uspješne sviračke karijere i stalnih nastupa, prekretnica u glazbenoj karijeri Jordesu se događa 2004. godine kada je prvi puta javno nastupio kao saksofonist uz house DJ-a. Nakon toga, zahvaljujući navedenom nastupu postaje poznati saksofonist na domaćoj house sceni koji slobodnim improvizacijama u nastupima uz house i electro DJ-e privlači pažnju stranih izdavača Hed Kandi i Ministry of Sound nakon čega im se pridružuje na turneji. Svirajući sa zvijezdama kao što su Luke Neville, Lisa German, Dean Rigg i Chris Bailey dolazi do Alfreda Azzetta,vodećeg talijanskog producenta i DJ-a, koji mu nudi suradnju, a ubrzo nastupa s poznatim house DJ-om Roger Sanchezom.

Nikola Marjanović, čiji nas nastup očekuje u petak 23. prosinca, u svojoj je karijeri surađivao s brojnim glazbenim imenima. Svoje glazbene temelje gradio je s grupom Sane, a pjesme koje je snimio s bendom obilježile su jedno razdoblje i stvorile malu legendu. Od prerada Dine Dvornika koje su dale novu dimenziju evergreenu poput „Ja bih preživio“, preko Adele, gdje je Nikola pokazao sve mogućnosti svog vokala pa sve do autorskih poput „Ostani“, Sane i Nikola bili su dašak raznolikosti na tada pomalo učmaloj glazbenoj sceni. Istovremeno, Nikola je preuzeo ulogu frontmena u grupi Radio Luksemburg i pjesmom „Ako nemam te“  pokorio radijski eter, a ista je dosegla gotovo 5 milijuna pregleda na YouTube-u.

Soul Shadowsi „U prolazu“ nastupaju 30. prosinca s početkom u 20:00 sati. Njihov glazbeni izričaj nspiriran je velikanima poput Stevie Wonder-a, Arethe Franklin, Ette James, Marvin Gaye-a… Grupa već dugo gradi svoj identitet na hrvatskim i europskim pozornicama, a nastupom u prostoru Jagrehorna će vratiti slušatelje u svijet starog, dobrog soula.

Za kraj godine ostaje nastup njemačkog DJ-a Cab Cabooa koji će ispratiti staru godinu s početkom u 13:00 sati. Njegov iznimno atraktivan nastup bazira se na suradnji s udaračkim instrumentima koji vrlo atraktivno prate njegove vratolomije kreativnog umiksavanja i kreiranja atraktivnog zvuka privlačnog svakom uhu koje cijeni kvalitetnu glazbu.

Ulaz na sva glazbena događanja u prolazu Jagerhorna u Zagrebu je besplatan.


VIŠE O TEMAMAAdvent u ZagrebuZagrebHotel JagerhornSongkillers
Povezano