Solidan nastup Macy Gray u Tvornici kulture

Piše: Srečko Zajec, Zagreb
Objavljeno 02.11.2022.

0

Macy Gray u Tvornici. Foto: Srečko Zajec, CroModa

Macy Gray u Tvornici. Foto: Srečko Zajec, CroModa

Subotnji koncert u Tvornici kulture okarakterizirao je solidan nastup koji je stidljivo rasplesao domaću publiku pa je omjer uloženog i dobivenog za sve kupce karata zasigurno bio i više no pozitivan

Američka diva Macy Gray ponovno se vratila u Zagreb, i to u pratnji odličnog benda The California Jet Club. Subotnji koncert u Tvornici kulture okarakterizirao je solidan nastup koji je stidljivo rasplesao domaću publiku pa je omjer uloženog i dobivenog za sve kupce karata zasigurno bio i više no pozitivan.
Foto: CroModa

Foto: CroModa

Novi album je odvojen od proteklih studijskih projekata i iznimnog glazbenog kataloga jer je u potpunosti uključio gore navedeni bend, a ne isključivo i jedino liričke i vokalne sposobnosti Macy Gray. Bubnjar je Tamir Barzilay, klavijaturist Billy Wes i basist Alex Kyhn, a svi su ujedno i multiinstrumentalisti, autori i prateći vokali koji zajedno s Macy na pozornici čine kompaktnu cjelinu.
Macy Gray u Tvornici. Foto: Srečko Zajec, CroModa

Macy Gray u Tvornici. Foto: Srečko Zajec, CroModa

Jedna od najpoznatijih R&B/soul pjevačica prepoznatljivog promuklog vokala je izgradila svoju uspješnu glazbenu viziju, stvarajući glazbu koja preskače barijere žanrova od eksperimentalnog soula do alternativnog rocka, od retro diska do hip hopa. Njen umjetnički integritet i inovativnost pridobio joj je fanove diljem svijeta, uključujući i glazbenike poput Johna Frusciantea, Erykah Baku, Gang Starra, Mos Defa i Pharaoah Monche, a bogata karijera predstavila bezvremenske hitove.

Foto: CroModa

Foto: CroModa

Navedenome smo imali priliku svjedočiti i u Zagrebu, ali je evidentno da je turbulentna prošlost dotične na njoj ostavila traga (a i godine su tu). Album “The Reset” nosi naziv po resetiranju pa možemo zaključiti da je navedeni proces za istu ipak bio uspješan.

VIŠE O TEMAMAMacy GrayTvornica kulturekoncerti u Zagrebu
Povezano