SMELLS LIKE RUSSIA: 8 parfema posvećenih Rusiji!

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 16.07.2018.

3

Mirisi Rusije

Mirisi Rusije

U jednoj od najozbiljnijih zemalja svijeta održalo se Svjetsko nogometno prvenstveno, stoga je pravo vrijeme da joj posvetimo malo pozornosti. Donosimo vam 8 parfema inspiriranih Rusijom!

Svi ovi parfemi nisu napravljeni u Rusiji, no nadahnuti su upravo njome. Ruski balet, ruska priroda, Ruskinje, ruska duša poslužili su kao inspiracija za stvaranje parfema. Pogledajmo kojih!

1. Diaghilev, Karenina, Oligarch, Roja Parfums

Roja Parfums

Roja Parfums

Profesor parfumerije Roje Dove kreira raskošne parfeme za posebne prilike. Godine 2009. stvorio je parfem Diaghilev koji je posvetio Rusiji i ruskome baletu. Sam Dove je rekao kako je ovaj parfem jedan od njegovih najboljih parfema. Prošle je jesene parfemist ponovno posjetio Rusiju i predstavio dva nova parfema -  Karenina i Oligarch.

2. Galop d’Hermes

Galop d’Hermes

Galop d’Hermes

Tvorac parfema kuće Hermes Christine Nagel parfem Galop predstavila je upravo u Rusiji. Za vrijeme prezentacije stvaranja parfema, njegovih sastojaka i inspiracijie Francuskinja je više puta priznala svoju ljubav prema Ruskinjama.

3. Ciel de Gum, Maison Francis Kurkdjian

Maison Francis Kurkdjian

Maison Francis Kurkdjian

Svoj parfem Ciel de Gum («Nebo GUM-a») parfumer Francis Kurkdjian pustio je u prodaju u čast 120. obljetnice raskošnog trgovačkog centra GUM u Moskvi. Parfemist obožava Moskvu i Crveni trg, a GUM uspoređuje s remek-djelima visoke mode.

4. Precision & Grace, The Beautiful Mind

Precision & Grace

Precision & Grace

Legendarna ruska balerina Polina Semionova postala je partner i koautor legendarne kuće Escentric Molecules. Rezultat njihove suradnje je remek-djelo The Beautiful Mind — Precision & Grace.

5. Very Estée, Estee Lauder

Very Estée, Estee Lauder

Very Estée, Estee Lauder

Legendarna ruska ljepota poslužila je kao inspiracija za stvaranje ovog cvjetnog-drvenasto-mošusnog parfema kuće Estee Lauder. Ruskinje su uvijek voljele ovu kuću - ovaj je brand bio jedan od prvih koji je stigao na rusko tržište, još 1981. godine. Ljubav koja traje godinama!

6. Rouge Malachite i Vert Malachite, Giorgio Armani

Rouge Malachite i Vert Malachite

Rouge Malachite i Vert Malachite

U seriji parfema Armani Prive nalaze se dva posvećena Rusiji. Ruski prostor, žene i uralski dragi kamen malahit poslužili su kao inspiracija za stvaranje parfema Vert Malachite i Rouge Malachite.

7. Le Bolshoï, Guerlain

Le Bolshoï, Guerlain

Le Bolshoï, Guerlain

U čast pete godišnjice suradnje s čuvenim ruskim kazalištem Boljšoj kuća Guerlain predstavila je parfem Prima Ballerina koji je, prema riječima parfemista, oda karizmatičnoj ženstvenosti balerina ovog poznatog kazališta.

8. Russian Leather, MEMO

MEMO Russian Leather

MEMO Russian Leather

Paprat, hladnoće, šume, borovi, ogromna krda jelena, pjevanje drozda i minus 48 stupnjeva - sve je to parfem Russian Leather (Ruska koža) kuće MEMO.


VIŠE O TEMAMAženski mirisiženski parfemiMemo Russian LeatherGiorgio Armani Rouge MalachiteMaison Francis KurkdjianGalop dHermes
Povezano