Skulptura Johnnyja Štulića u Tematskom parku Rock'n'rolla

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 29.05.2024.

0

Johnny na naslovnici albuma Ravno do dna

Johnny na naslovnici albuma Ravno do dna

Skulptura Johnnyja Štulića, djelo akademskog kipara i bubnjara Borisa Leinera svečano će biti postavljena u zagrebačkom Tematskom parku Rock'n'rolla u petak 7. lipnja u 19:00.

Jedan od najvećih rock autora ovih prostora, Johnny Štulić, time će se pridružiti brojnim drugim legendarnim glazbenicima koji su već dobili svoje mjesto u ovom jedinstvenom parku.

Boris Leiner, kao bubnjar Azre godinama je stvarao glazbenu povijest zajedno sa Stulićem, a sada mu je dao svojevrsnu podršku u formi prve Johnnyjeve skulpture. Radi se o ukupno četvrtom Leinerovom radu izloženom u Tematskom parku Rock'n'rolla smještenom u ulici Pavla Hatza 16, a dosad je inspiraciju pronalazio u Johnu Lennonu, Amy Winehouse i Jimiju Hendrixu.

Uz njih, ova gradska turistička atrakcija pokrenuta prije 11 godina prostor je dala mnogim gigantima svjetske, ali i domaće glazbene scene, kao što su David Bowie, Ramonesi, Joe Strummer, Debbie Harry, Iggy Pop, Dino Dvornik, Nick Cave, Lemmy Kilmister, Patti Smith, Skin iz Skunk Anansie i Jack White.

Svečano otkrivanje skulpture, u organizaciji Radio Tvornice, planirano je za petak, 7. lipnja u 19:00, a ulaz je slobodan.


VIŠE O TEMAMAJohnny ŠtulićBoris Leiner
Povezano