Kako postići savršeno laganu make-up podlogu za ljeto

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 14.07.2020.

0

Foto: L'Oréal

Foto: L'Oréal

Glavna tajna besprijekornog make-upa je nježna i prozračna podloga koja izgleda prirodno, a mi vam donosimo savjete stručnjaka koji će vam pomoći da to i postignete.

Za savršen make-up potrebna je besprijekorna podloga. Prvi korak u postizanju takve podloge je pronalazak odgovarajuće formule i nijanse pudera, no jednako je važno i znati ga savršeno nanijeti na lice kako bi se stopio s kožom i djelovao prirodno.
U ljetnim mjesecima, pravilno nanošenje šminke posebno je važno kako bi ona ostala postojana tijekom cijelog dana. Za vas smo izdvojili nekoliko izuzetno važnih savjeta stručnjaka koji će vam pomoći da u trenu i bez puno muke postanete pravi majstor make-upa.

1. Priprema kože

Prije nanošenja pudera, izuzetno je važno početi s čistom i sjajnom podlogom, a to znači pripremiti svoju kožu za nanošenje make-upa. Važno je pravilno očistiti lice, ukloniti sve nečistoće i nanijeti hidratantnu kremu kako koža ne bi bila suha. Ovaj će korak vašem licu vratiti prirodan sjaj i budniji te svježiji izgled.

2. Primer

Nanošenje primera korak je kojega nikako ne biste smjeli preskakati, pogotovo tijekom vrućeg ljeta kada je make-up posebno podložan topljenju i skidanju. Obavezno ga nanesite vrhovima prstiju prije stavljanja pudera kako bi vaša make-up podloga bila posebno dugotrajna i besprijekorna. 


3. Nanošenje pudera


Prilikom nanošenja pudera, nipošto nemojte proizvod razmazivati preko cijeloga lica, neovisno o tome kojim se alatom služite. Takvi potezi mogu ostaviti vidljive linije na vašem licu. Puder uvijek nježno utapkajte u svoju kožu. Takva će vam tehnika dati najprirodniji izgled i najbolje će prekriti sve nepravilnosti.

4. Puder u kamenu
Nakon što se nanijeli svoj omiljeni tekući puder na lice, završite proces s puderom u prahu ili kamenu. Slično kao i s tekućim puderom, ovaj proizvod nježno tapkajući nanesite preko cijelog lica, posebno se fokusirajući na one dijelove koji su najpodložniji nepoželjnom sjaju. 


5. Fiksator
Za kraj nanošenja make-upa, nanesite fiksator kako bi vaša šminka bila što dugotrajnija i otpornija na sve vanjske utjecaje. Ovaj proizvod obično dolazi u obliku spreja, a sve što trebate jest našpricati ga iz daljine po cijelome licu. I spremni ste za izlazak!

VIŠE O TEMAMAMake-upšminkasavjetipuderipodloga
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se