Škicnite 'Buntovno cvijeće', novu Aldukovu kolekciju

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 17.03.2023.

0

Foto: Danijel Berković

Foto: Danijel Berković

Suzdržana i istovremeno izuzetno profinjena estetika nove ALDUK kolekcije za proljeće i ljeto 2023. osvojila nas je divnim siluetama, bojama i tkaninama

"Proljetno-ljetnu kolekciju 'Reb`l fleur' ćemo predstavljati u nastavcima jer je ona izuzetno velika, broji preko šeždesetakmodela i artikulirana kroz nekoliko smjernica i light motiva. Kolekcija je nastajala prošle godine zbog svoje prezentacije u Milanu, a sada je predstavljamo i domaćoj javnosti putem lookbook fotografija s predivnom Irenom Božić koja je naše zaštitno lice već nekoliko sezona", izjavio je Ivan Alduk.

Alduk SS 2023

Alduk SS 2023

Posebnost nove ALDUK ready-to-wear kolekcija jest smireni, ženstveni modni rukopis prepoznatljiv po efektnim modelima kratkih, koktel i večernjih haljina koje prate tijelo, a silueta tek na nekim dijelovima, ramenima ili rukavima, ide u širinu te time akcentira što uži struk i ostavlja moćan dojam. Iako kolekcija lagano naginje stilu osamdesetih, ona u Aldukovu slučaju ima puno nježniji, suptilniji izričaj, a volumeni rukava, remenja, nabora, dekonstruirana cvijeća na ramenu su izuzetno mekanog, organskog dojma te nam daju naslutiti od kud kolekcija vuče ime.

"Reb˙l fleur ili buntovno cvijeće jest jedan kreativan temelj kolekcije jer je inspiracija vučena upravo iz cvijeća, pa stoga u kolekciji pronalazimo rukave koji izgledaju kao cvijeće raznog oblika, a boje su izuzetno efektne te se i one temelje na toj inspiraciji. Cvijet smo u ostatku kolekcije, kojeg zasad još nećemo otkriti, koristili kao autorski print na modelima. No, kolekcija nije romantična i zaigrana kako bi se očekivalo, ona je ALDUK u pravom smislu - sa stavom, pomalo buntovna, izuzetno atraktivna te naglašena kožnim detaljima i efektnim krojevima. Kao rezultat smo dobili divne modele haljina koji će uskoro biti dostupni u našem showroomu u Draškovićevoj 33" dodao je Ivan.

Foto: Danijel Berković

Foto: Danijel Berković

Nova ALDUK kolekcija se bazira na prirodnim, održivim tkaninama s brojnim certifikatima te nam je dizajner otkrio da osim mnogo svile i viskoze, u kolekciji imaju tkanine od organskog pamuka i lana te recikliranog poliestera. Još jedan dokaz da i modele večernje mode, svečanog prizvuka možemo staviti na stranu održive mode pogotovo u slučaju hrvatskih dizajnera gdje se većina haljina radi po mjerama klijentica ili u malim serijama te nema otpada i bacanja.

Foto: Danijel Berković

Foto: Danijel Berković

Kako je Alduk doista jedan od najplodnijih modnih imena na regionalnom tržištu, najavio nam je i skoro predstavljanje svoje najluksuznije kolekcije koju su u tajnosti stvarali duže vrijeme. Veselimo se novim modnim poslasticama ovog hrvatskog brenda!


VIŠE O TEMAMAIvan Aldukhaljinehrvatska moda
Povezano