Silente u petak objavljuju novi album 'IV'

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 08.06.2022.

0

Silente

Silente

Dubrovački bend Silente najavio je objavu četvrtog albuma za petak 10. lipnja, a dugoočekivani studijski uradak nosi naziv 'IV'

Na novom albumu se nalazi deset pjesama, a sve tekstove napisao je Sanin Karamehmedović, dok svu glazbu i aranžmane potpisuje Tibor Karamehmedović. Glazbeni producent albuma je Nikša Bratoš koji je s bendom i do sada radio na najvećim hitovima. Snimanje albuma potpisuju Nikša Bratoš i Domagoj Perišić, koji su ujedno zaslužni za mix, a uz potonjega master albuma potpisuje i Goran Martinac. Album je sniman u NB Studiju, kao i studiju Fazni pomak, te klubu Revelin Dubrovnik, a ton majstori su bili Domagoj Perišić i Sven Pavlović. Autor naslovnice albuma je Denis Butorac.
 
Na albumu su svirali i pjevali Doris Kosović kao vokal, Ivana Čuljak kao prateći vokali i violina, Tibor Karamehmedović kao vokal i gitare, Ivuša Gojan je za bubnjevima i udaraljkama, Sanin Karamehmedović je svirao bas gitaru, a Šimun Končić klavijature.
 
"Voljeli bismo pojednostavniti priču oko ovog albuma. Zato smo ga i nazvali samo - IV. To je samo pjesmarica naših osjećaja protekle u dvije godine. Četvrta po redu. Apsolutno svaki njegov komadić posvećen je isključivo našim fanovima i nikom drugom. Onim žestokim lovcima na čudesa koji su nas strpljivo čekali sve ovo vrijeme. Nadamo se da će barem djelomično opravdati ljubav i podršku koje ste nam pružili jer to je naš jedini cilj. Žao nam je što se ovoliko odužilo. Eto vam pjesme, ništa drugo nemamo, ništa drugo ne trebamo. Hvala na svemu i vidimo se na koncertima", poručuju Doris, Ivana, Sančo, Tibor, Ivuša iz Silentea.

Nakon što je s “Navečer se srca lome” započela sjajna nova faza Silentea, nastavljena je singlovima “Mene moje uši lažu”, “Nikada ovako”, “Poljubi me za kraj” kao i “Idi” koji su se našli na ljestvicama najizvođenijih pjesama, a bend je nastavio redovito držati mjesto u programima radija u državi i regiji. “Poljubi me za kraj” osvojila je i nagradu Zlatnog studija Jutarnjeg lista za pjesmu godine, nagradu Cesarica za rock hit godine, dvostruku nominaciju za Porina, a Silente je ovjenčan i Top.hr nagradom za grupu godine.

Svih pet objavljenih singlova daju su uvid u to kako će zvučati novi album koji će u cijelosti biti objavljen ovog petka 10. lipnja za LAA.


VIŠE O TEMAMASilenteSanin KaramehmedovićTibor KaramehmedovićDoris Kosovi
Povezano