Sigur Rós uoči Šibenika ima novi singl i videospot

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 13.06.2023.

0

Foto: Samir Cerić Kovačević

Foto: Samir Cerić Kovačević

Grupa Sigur Rós objavila je singl i videospot 'Blóðberg', prvi nakon sedam godina i otkako se multiinstrumentalist Kjartan 'Kjarri' Sveinsson ponovno pridružio bendu

Režiju spota potpisuje Johan Renck. Nova pjesma dolazi uoči početka turneje u sklopu koje će 24. i 25. srpnja nastupiti na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku. “Blóðberg” je snimljen u suradnji s London Contemporary Orchestra i dirigentom Robertom Amesom, a koproduciran s Paulom Corleyem.

Režiser spota Johan Renck povodom premijere je izjavio: "Osjećam se nihilistički u pogledu budućnosti. Nemoćni smo protiv vlastitih gluposti. Neki su se aspekti toga stopili s mojim dojmovima o temama 'Blóðberga'. Glazba je postala partitura mojim vlastitim mislima, dajući im ljepotu kakvu samo glazba može."

Kjartan Sveinsson je napustio Sigur Rós početkom 2010-ih, nedugo prije nego što je bend objavio tadašnji studijski album „Kveikur“, a vratio se u bend prošle godine.

U subotu 16. lipnja Sigur Ros započinje svoju dugačku europsku i američku turneju u sklopu koje će stići i u Hrvatsku. Turneja, koja kombinira nastupe s 41-članim orkestrom, te solo i festivalske svirke obići će i velike festivale poput Mad Coola, Rock Werchtera ili Cruilla.Dva posebna datuma, 24. i 25. srpanj, rezervirana su za Šibenik na čijoj tvrđavi sv. Mihovila će Sigur Ros odsvirati samostalne koncerte. Svirke na vjerojatno najljepšoj koncertnoj pozornici Jadrana proći će u znaku epohalnog albuma „(  )“, jednog od najpoznatijih djela kompletne post / ambijentalne rock scene, koji ove sezone obilježava dva desetljeća od objave.

Ulaznice po cijeni od 66 Eur mogu se pronaći u Dirty Old Shopu, Rockmarku te na svim Eventim prodajnim mjesta.


VIŠE O TEMAMASigur RosŠibenikkoncerti u Šibeniku
Povezano