SAVJETI SALLY BROOKS: Kako njegovati kosu na pravi način!

Piše: Sponzorirani članak, Zagreb
Objavljeno 07.09.2015.

51

Sally Brooks | Foto: Nivea

NIVEA stilistica Sally Brooks savjetuje kako održavati kosu na pravi način, kako spriječiti njeno oštećivanje te kako odabrati idealnu frizuru i optimalnu liniju proizvoda za njegu kose

Sally Brooks | Foto: Nivea

Što je zdrava kosa i kako je održavati na pravi način?

Zdravu kosu krasi prirodna lepršavost i fleksibilnost te prekrasan volumen i sjaj. Za optimalnu njegu kose važno je uvesti i redovito provoditi odgovarajući ritual njege. Odaberite proizvode koji najbolje odgovaraju vašem tipu kose te ih uvijek imajte pri ruci. Plan optimalne njege obuhvaća sljedeće: šampon prilagođen tipu kose, regenerator i tretman revitalizacije na tjednoj osnovi. Što veću brigu vodite o svojoj kosi, to će biti zdravija!

Kako se na odgovarajući način pobrinuti o suhoj i oštećenoj kosi?

Takva kosa zahtijeva temeljitu revitalizaciju. Nova NIVEA Repair & Targeted Care linija nudi zaštitu te obnavlja suhu i oštećenu kosu.

Kako mogu spriječiti oštećivanje kose?

Držite se 4 jednostavna savjeta:

• Mokra kosa: kosa puno lakše puca kada je mokra (budući da je njezina tekstura elastičnija) pa postupajte pažljivo s njom.
• Ritual: pružite svojoj kosi redovite tretmane njege – bez brige, time neće izgubiti lepršavost!
• Četka: pronađite četku koja vam odgovara i koja neće trgati vlasi. Uvijek koristite češalj sa širokim zupcima te probajte ne vući niti istezati kosu.
• Aparati za kosu: pažljivo ih koristite i nemojte pretjerivati s peglanjem kose!

Kako odabrati optimalnu liniju proizvoda za njegu kose?

Nemojte previše komplicirati, već promislite o tome što je stvarno potrebno vašoj kosi. Proizvodi za obnovu namijenjeni su oštećenoj kosi koja se često tretira kemikalijama (pramenovi ili trajna frizura) ili kosi kojoj je potrebna dodatna vlaga. Proizvodi za obojenu kosu nude dugotrajnu zaštitu boje, bez dojma težine i spljoštenosti.

Kako odabrati frizuru koja vam najbolje odgovara?

Uzmite u obzir oblik lica, vrijeme koje posvećujete njezi kose te tip kose. Preferirate li sportski, klasičan, seksi ili ženstveni stil? Dobar frizer, ili još bolje – frizer u kojeg imate povjerenja, razumjet će vaše potrebe te će vas moći najbolje posavjetovati o tome koja frizura odgovara vašoj osobnosti i stilu života.

Kako ukrotiti neposlušnu kosu?

Riječ je o iznimno suhoj kosi, što znači da joj je potrebna redovita hidratacija. Ponekad ju je teško definirati, a pjena je upravo idealan proizvod za to. Mala količina spreja ili kreme za kosu s blistavim efektom ukrotit će neposlušne vlasi. Prije stiliziranja poprskajte četku sprejem za kosu.

Oštećuje li sprej kosu?

Suprotno uvriježenom mišljenju, sprej ne oštećuje kosu, ali može ostaviti dojam težine ili gubitka sjaja ako se nanosi u prekomjernim količinama. Izbjegavajte korištenje spreja u kombinaciji s aparatima za kosu, jer ćete je tako isušiti.

Kako spriječiti pucanje vrhova?

Održavajte vrhove zdravima redovitim posjetima frizerskom salonu, kako biste spriječili njihovo pucanje. Tretmani dubinske, intenzivne hidratacije osigurat će njegu vrhova te spriječiti isušivanje kose.

> Više informacija na Nivea.hr


VIŠE O TEMAMAnjega kosekako održavati kosuNiveaSally BrooksNivea frizurestyling kose
Povezano