Sarah Jessica Parker kao Diana Vreeland

Piše: CroModa.com
Objavljeno 04.02.2009.

0

'Ikonu stila' je u nekoliko različitih izdanja snimio njemački fotograf Peter Lindbergh. Dojmljiva je fotografija na kojoj Sarah 'glumi' legendarnu Dianu Vreeland, osobu koja je ostavila značajan trag u svijetu mode 20. stoljeća. Nezaboravna urednica Voguea bila je bliska prijateljica 'majstora portreta', višestruko nagrađivanog engleskog umjetnika Cecila Beatona, družila se s Evelynom Waughom, piscem kojega svijet pamti po crnom humoru i satiričnim romanima, pila je kave s kompozitorom Coleom Porterom...

Kultni američki modni magazin Harper's Bazaar u svom izdanju za mjesec ožujak donosi foto-shooting sa zaštitnim znakom serije Seks i grad, glumicom i producenticom Sarah Jessicom Parker.

Sarah Jessica Parker (Foto: Harper's Bazaar)

Sarah Jessica Parker (Foto: Harper's Bazaar)

 

'Ikonu stila' je u nekoliko različitih izdanja snimio njemački fotograf Peter Lindbergh. Dojmljiva je fotografija na kojoj Sarah 'glumi' legendarnu Dianu Vreeland, osobu koja je ostavila značajan trag u svijetu mode 20. stoljeća. Nezaboravna urednica Voguea bila je bliska prijateljica 'majstora portreta', višestruko nagrađivanog engleskog umjetnika Cecila Beatona, družila se s Evelynom Waughom, piscem kojega svijet pamti po crnom humoru i satiričnim romanima, pila je kave s kompozitorom Coleom Porterom... 1971. godine Diana je počela raditi za njujorški Costume Institute of the Metropolitan Museum of Art, a 13 godina kasnije napisala svoju autobiografiju.

No, za ovu priču je najvažnija činjenica da je Diana Vreeland svoju modno-spisateljsku karijeru počela 1936. upravo kao kolumnistica Harper's Bazaara (u Vogue je došla tek 1963. godine). To je simbolika koja suradnji Petera Lindbergha i Parkerice daje novi smisao. Njemački fotograf (koji je prije junakinje Seksa i grada fotkao Christy Turlington, Naomi Campbell, Lindu Evangelistu, Cindy Crawford, Nastassju Kinski i mnoge druge) ovaj put nije uradio neki vanserijski posao, ali je podsjećanje na Dianu Vreeland cijelom editorijalu dalo posebnu draž.


Povezano