Sajam skijanja narednog vikenda u Family mallu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 28.09.2022.

0

Foto: Promo

Foto: Promo

Ove godine zima u Zagreb dolazi ranije, već narednog vikenda kada će se održati prvi međunarodni Sajam skijanja u trgovačkom centru Family mall

Više od 70 izlagača iz Austrije, Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Nizozemske i Hrvatske predstavit će se na prvom Sajmu skijanja u Family mallu koji će se održati prvog i drugog listopada ove godine. Organizator sajma je tvrtka PLACE2GO, poznata kao dugogodišnji organizator jedinog sajma turizma u Hrvatskoj koji se svake godine održava u Areni Zagreb.

Ove godine odlučili su se na iskorak i krenuli u organizaciju specijaliziranih sajmova, od kojih je prvi upravo ovaj sajam skijanja. "Kako skijališta i svi koji su vezani uz skijanje nemaju priliku nastupiti na našem PLACE2GO sajmu u Areni u ožujku , jer im tada još traje sezona, odlučili smo se organizirati poseban sajam upravo za ovu nišu. Uspjeli smo okupiti kremu ovogodišnje skijaške ponude i dovesti ih u Zagreb, na što smo jako ponosni" – istaknula je Damjana Domanovac, direktorica sajma.

Među izlagačima nalaze se i oni za koje su hrvatski skijaši sigurno čuli, a to su skijališta poput austrijskog Kals Matreia, St. Jakob i.D., Sillian Hochpustertal, Hochzillertal Kaltenbach, Spieljochbahn Fügen, Villacha, Nassfelda, talijanskih Dolomita, slovenskog Pohorja, Rogle, Krvaveca i Kopa, bosanskohercegovačke Jahorine, srpskog Kopaonika i Zlatibora. A hrvatske turističke agencije Ban tours, Palma travel, Best travel, Izazov, Azour tours i druge, povest će sve zainteresirane skijaše do željenih zimskih odredišta. Predstavit će se i velike značajne hotelske kuće poput VAYA grupe, brzorastuće hotelske grupacije iz Austrije, Naturel Hotels & Resorts, Schultz gruppe, Viceroy hotela Kopaonik, HIT hotela iz Kranjske Gore, Pohorje Village i drugi.

Unutar sajamske dvorane bit će postavljeno pravo indoor skijalište na kojem će svi moći okušati svoje skijaško umijeće.

Mnogobrojne škole skijanja i sportski ski klubovi ponudit će svoje zimske programe. Od gastronomskog dijela domaćini su pripremili sve ono zbog čega skijaši (osim skijanja) vole odlazak u planine: germ knedle, Aperol Spritz i mnoga druga gastro i tekuća iznenađenja na pravom après-skiju. Za one koji još nisu savladali skijašku terminologiju après-ski je francuski izraz Iz 50-ih godina koji doslovno znači “nakon skijanja”, a najbliži opis bi bio da su to "društvene aktivnosti i zabava nakon dnevnog skijanja".

Oni koji žele razgledati i isprobati najnovije modele skija, doći će na svoje jer se na sajmu predstavljaju brendovi poput Elana, Rossignola, Salomona, Atomica s najnovijim modelima.

Na vanjskom dijelu sajma posjetiteljima će se predstaviti nizozemski i hrvatski iznajmljivači kampera jer, ako niste znali, i s kamperima možete otići na skijanje.
Uz sve već spomenuto, posjetitelje očekuju i brojni sajamski popusti i brojne vrijedne nagrade poput skijaških aranžmana, skijaških karata, opreme i drugo.


VIŠE O TEMAMAskijanjeFamily mallPlace2GoDamjana Domanovac
Povezano