Sajam knjige i stripa BOOKA uskoro u Hali Zagreb

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 18.03.2022.

0

Booka

Booka

BOOKA - sajam knjige i stripa održat će se od 24. do 27. ožujka u velikoj dvorani Hale Zagreb (Heinzelova 96/Slavonska avenija 3B), uz besplatan ulaz

Sajam koji organizira Koncertna dvorana Tvornica kulture, nudi veliki izbor uzbudljivih novih naslova hit knjiga i stripova, a dodatno je obogaćen velikim brojem aktivacija, produkcijskih inovacija i književnih susreta.

Za posjetitelje, BOOKA će biti jedinstvena prilika da na jednom mjestu pronađu i, uz sajamske popuste, nabave knjige, stripove i ostala izdanja koja ih zanimaju, te da sudjeluju na nekom od zanimljivih popratnih programa.

Najzanimljivije iz programa:

- četvrtak, 24.3.2022. -
Na samom otvorenju, u 18 sati održat će se promocija knjige "Urlikanje, najmoćniji alat demokracije" Tomislava Birtća, a uz autora, o samoj knjizi govorit će Hrvoje Bujas i Dražen Oreščanin iz Udruge Glas poduzetnika.

Od 19:30h pričamo o knjizi koja se kupovala i prije nego je napisana. O biografiji Velimira Zajeca, knjizi "Zeko" govori njezin autor Sanjin Španović.

- subota, 26.3.2022. -
U 16 sati, na velikoj pozornici sajma Booka, saznajemo sve o prvoj meteoslikovnici iz serije  "Vremenaste priče". Otkuda ideja za već objavljene slikovnice "Vremenasta" i "Oblačasta", tko su Vedrana i Val i kada nam stiže treća slikovnica iz serije, ispričat će nam autori, poznati meteorolog Zoran Vakula, te Nik Titanik, odnosno Nikola Plečko, hrvatski karikaturist, ilustrator i dizajner koji je zaslužan za vizual.

"Bowie", raskošna, tvrdo uvezena grafička novela od 180 stranica kolor stripa koja je već stekla kultni status, biti će predstavljena u subotu, 26.3. u 18 sati. Svi ljubitelji glazbe, stripa i umjetnosti zasigurno će uživati u novom djelu prekaljenog majstora crtanja Reinharda Kleista koji se proslavio objavljivanjem stripa o Nicku Caveu 2017.godine.

Subota popodne u Hali na sajmu BOOKA idealan je izbor za naše najmlađe ljubitelje knjiga i slikovnica!

- nedjelja, 27.3.2022. -
Nedjelja, 27.3.rezervirana je za kvizaše i ljubitelje kultne serije "Seinfeld", a koliko prijavljeni natjecatelji znaju o jednoj od najpopularnijih serija svih vremena, saznat ćemo na istoimenom kvizu.

Kviz je ujedno i promocija novoobjavljene knjige "Seinfeldia" autorice Jennifer Keishin Armstrong, u kojoj saznajemo sve o "seriji ni o čemu koja je promijenila sve".

Ulaz je besplatan.


VIŠE O TEMAMAsajm knjiga