Sacrament Royal: Nova kolekcija unikatnih vjenčanica Matije Vuice

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 08.03.2018.

19

'Nova kolekcija nastala je tijekom posljednjih nekoliko mjeseci rada u mom atelieru, za potrebe jednog divnog novog projekta u Međugorju koji me inspirirao na poseban način', objašnjava Matija Vuica

"Kampanja donosi fotografije samo dijela, dosad moje najveće kolekcije vjenčanica i rađena je uz razmišljanje da je svaka mladenka posebna i njena posebnost mora još više biti naglašena vjenčanicom. Za ovo snimanje okupila sam svoj tim suradnika pod vodstvom Viktora Drage i poželjela čaroliju, koja će zabilježiti trenutak stvaranja i prenijeti emociju, te posvećenost svakom najmanjem detalju", kaže Matija Vuica povodom nove kolekcije vjenčanica.

Projekt je sniman u Koprivničkoj sinagogi, zaštićenom kulturno povijesnom objektu van funkcije, i usred procesa obnove, čija je čarobna unutrašnjost postala kulisa na kojoj su se izmjenjivale projekcije različitih sakralnih objekata iz cijeloga svijeta. Ideja projekta, brisanje granica prostora i vremena, razlika u vjeri, istini i različitim senzibilitetima, koji su uzrok svih problema našeg vremena, rezulutirala je čistom i jednostavnom ljubavlju. Energiju snimanja, u finalnom nam obliku donose fotografije Franje Matkovića, jednog od vodećih domačih fotografa, kojem je s razlogom povjerena uloga s obzirom na tehničku kompleksnost cijelog projekta.Trinaest odabranih haljina, podjeljeno je u tri cjeline, a na svim fotografijama u prvom planu je fokus na svaki detalj kolekcije, na modelima koji stoje u pozama koje podsjećaju na ikonografiju religijskih umjetničkih djela.

Coture dio kolekcije, raskošnog dizajna, s ručno našivenim aplikacijama od vrhunske čipke i kristala prepoznatljivog rukopisa Matije Vuice, s pripadajućim krinolinama, nestvarne u svojoj rafiniranoj izvedbi, dostojne su kraljevskog vjenčanja iz snova.
 
Produkciju i kreativno vodstvo projekta potpisuje Matijin stalni suradnik, Viktor Drago.

Make-up potpisuje Petra Sever, kojoj se u realizaciji pridružila Mirta Velčić, a kosu Ivica Palinić. Kratki dokumentarni film sa snimanja kampanje i making off video potpisuje Jure Ahačić i Ratio d.o.o.


VIŠE O TEMAMAvjenčanicaViktor DragoMatija Vuicavjenčane haljine
Povezano