Ruke poznatih Hrvatica u objektivu Mare Milin

Piše: CroModa
Objavljeno 28.09.2011.

0

U Hrvatskoj će se po prvi puta održati izbor za najljepše ženske ruke, najavljeno je na ekskluzivnoj izložbi umjetničkih fotografija poznatih Hrvatica koje je snimila fotografkinja Mare Milin

U Hrvatskoj će se po prvi puta održati izbor za najljepše ženske ruke, najavljeno je na ekskluzivnoj izložbi  umjetničkih fotografija poznatih Hrvatica koje je snimila fotografkinja Mare Milin

Ruke poznatih Hrvatica u objektivu Mare Milin

Ruke poznatih Hrvatica u objektivu Mare Milin


Svoje su ruke javnosti izložile žene kojima su ruke važne u karijeri, ali i kao odraz njihove ljepote i ženstvenosti. Među njima su glumica Marija Borić, kuharica Ana Ugarković, akademska slikarica i pjevačica Jadranka Bastajić Yaya, fotografkinja Mara Bratoš, koreografkinja i plesačica Larisa Navojec, TV vrtlarica Kornelija Benyovsky Šoštarić, taekwonodistica Martina Zubčić, vlasnica frizerskog salona Etra Petra Granić, mr. spec. kineziologije Ana Marija Jagodić Rukavina, te TV producentica i voditeljica Barbara Radulović.

"Svaka od žena fotografiranih za ovu izložbu je zasebna priča, baš kao i njezine ruke. Ruke sam smjestila između grudi i krila čime sam htjela naglasiti njihovu ženstvenost, nježnost, prirodnost, ali i težak rad kojim su postigle svoje rezultate. Iako su na prvi pogled veoma slične, fotografije su zapravo različite i navode vas da primijetite razliku između žena, njihovih poslova i načina života", izjavila je autorica izložbe Mare Milin.

Ruke poznatih Hrvatica u objektivu Mare Milin

Ruke poznatih Hrvatica u objektivu Mare Milin


"Meni su ruke sve. S njima mogu pisati, milovati, kopati, kositi, štrikati, prati, kuhati, oblikovati...Ne trebam se bojati. Zbog mojih ruku ne bojim se za život," rekla je glumica Marija Borić.

"Volim kad su mi ruke uredne, ali sve dosad nisam obraćala toliko pozornosti njezi. Ipak, volim kad mi je koža nježna i kad izgleda njegovano", poručila je TV producentica i voditeljica Barbara Radulović.

Ova je izložba ujedno i najava Izbora za najljepše ruke Hrvatske. Natjecanje organizira portal Gloria pod pokroviteljstvom kompanije P&G koja je nedavno predstavila novi tekući deterdžent za pranje posuđa Jar Dermaprotect, namijenjen ženama koje brinu o ljepoti kože ruku. Na izbor se mogu prijaviti sve žene u dobi od najmanje 25 godina, a prijave i glasovanje će se odvijati putem Glorijine internetske stranice. Izbor je započeo 22. rujna i  trajat će šest tjedana, a ženu s najljepšim rukama u Hrvatskoj očekuje primamljiva nagrada - dizajnerski nakit Zlatarne Celje u vrijednosti od 15 tisuća kuna.

Ruke poznatih Hrvatica u objektivu Mare Milin

Ruke poznatih Hrvatica u objektivu Mare Milin


Njega ruku je nerijetko zanemarena zbog brojnih svakodnevnih obveza, a nakon kože lica ruke su najizloženije vanjskim utjecajima. Zbog tankog potkožnog masnog tkiva veoma su podložne isušivanju kože zbog čega se dob najjasnije odražava na našim rukama. One su ujedno i jedini dio tijela za koji još uvijek ne postoji plastična operacija ili neki drugi tretman koji bi im vratio svježinu. Zato je iznimno važno kožu ruku svakodnevno njegovati te koristiti sredstva za čišćenje koja je ne oštećuju, poput novog Jar Dermaprotecta. Ruke će na taj način postati odraz naše ljepote baš kao što su oči odraz naše duše.

VIŠE O TEMAMAMare MilinGlorijaBarbara RadulovićMarija Borić
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se