Robert Sever predstavio kolekciju inspiriranu rockom

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 02.10.2023.

0

Foto: Luka Cerovina, Petra Ria, Zvonimir Ferina, Šimun Bućan

Foto: Luka Cerovina, Petra Ria, Zvonimir Ferina, Šimun Bućan

Modni dizajner Robert Sever sinoć je okupio brojne poklonike brenda i poznate face te odabranoj publici prezentirao spektakularnu novu kolekciju pod nazivom 'Manifesto'

U prepunoj dvorani Mozaik event centra uz ritmove snažne rock glazbe, s posebnom scenografijom i raskošnom kolekcijom još jednom je dokazao svoje mjesto na samome vrhu hrvatske modne scene. Kolekciju za sezonu jesen/zima 2023./2024. ekskluzivno su prvi mogli vidjeti brojni poznati među kojima su bile Sanja Doležal, Jelena Veljača, Alka Vuica, Barbara Kolar, Borna Kotromanić i mnogi drugi.

Posebnost ovog modnog događaja bila je scenografija koja je kreirana u suradnji s Tajanom Čanić Stanković, dugogodišnjom suradnicom. Središnja instalacija posveta je prolaznosti vremena i odražava nostalgiju kojom se Sever bavi i kroz izradu odjeće. Kroz odbačene svakodnevne objekte koji su nekada bili velika vrijednost nečijeg života stvara se vizualna priča koja upravo ono "bezvrijedno" stavlja u format posebnog i značajnog - stvarajući novi život.

"Kolekcija koju smo stvarali zadnjih šest mjeseci sastoji se od 60 total lookova te je raskošna zbirka ideja koje su i ovoga puta u službi slavljenja žena, ženske ljepote i njihovih osobnosti. Vizualna priča referira se na brojne glazbene utjecaje koje su mi  inspiracija i koji su kostur ove kolekcije, pa je cijela ideja upravo u sinkroniziranju tema kao što su rock, punk, glam rock, new wave, hippy chic, grunge - te ženske glazbene predstavnice kao muze koje stoje iza ove priče", govori dizajner.

Revija Roberta Severa

Revija Roberta Severa

Vrlo snažna referentna kolekcija vodi na vizualno putovanje kroz bogat kolorit, mješavinu romantičnih i ženstvenih uzoraka te blago koketiranje s etno i retro elementima. Raskošnost daju kombinacije koje su nastale recikliranjem jeansa po kojem je brand poznat. Kao i svaki puta do sada kolekcija je upotpunjena ručno rađenim nakitom i pripadajućim detaljima. Eponim Severovog rada uvijek je bila održivost te je jedinstvenost branda upravo to da je cijela kolekcija proizvedena u Hrvatskoj.

Uz samu kolekciju Sever je za goste dizajnirao poseban booklet koji sadrži grafički oblikovanu priču o kolekciji i inspiraciji za reviju. Zbog limitiranog broja ovaj je booklet poseban raritet za posjetitelje ovoga eventa, a svaka stranica sadrži grafički dizajn s potpisom Roberta koja se može uokviriti kao slika za dekoraciju prostora.


VIŠE O TEMAMAmodne revijeRobert Severhrvatska moda
Povezano