Robert Sever lansirao dvije jesenske kolekcije

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 12.10.2021.

0

Robert Sever Animalia

Robert Sever Animalia

Za jesensku sezonu hrvatski brand koji slavi 20 godina postojanja i djelovanja na sceni predstavlja čak dvije kolekcije odjednom

Radi se o dvije pret-a porter kolekcije koje, iako imaju prepoznatljiv Severov potpis kroz oblike donose mnoge vizualne novitete.

Kolekcija "Animalia" kroz svojih četrdeset total look kombinacija stavlja fokus na različite životinjske uzorke, te ih  svodimo na čiste i jednostavne forme kako bi funkcionirali u svakodnevnom oblačenju.

Profinjena, ženstvena, ležerna i chic odjeća stvorena je za prve jesenske dane – prije svega svakodnevne odjeće za posao kao i druge dnevne potrebe.

Animalia

Animalia

"Naglasak  je kao i uvijek na vrlo nosivim komadima garderobe, koji su lako primjenjivi za dnevne situacije, pritom razmišljajući o tome kako svaka žena želi biti praktična i funkcionalna u dnevnim situacijama, a opet elegantna i chic" – rekao je Robert Sever.

Druga kolekcija pod imenom "Fantasia" koja dolazi iz RS radionice nastala je u suradnji s grafičkim dizajnerskim brandom "Hdizajn" koji je poznat po svojim minimalističkim dizajnerskim posterima.

Robert Sever Fantasia

Robert Sever Fantasia

Kroz suradnju i zajednički rad na vizualima kolekcije stvoreno je 20 kreacija koje spajaju prepoznatljivu nosivu estetiku sa zanimljivim grafičkim rješenjima koji su glavni pečat ove suradnje.

Uz traper kao osnovni ove kolekcije, naglasak je na uniseks košuljama od pamuka, na koje je tehnikom sitotiska stavljen glavni vizual ove dizajnerske priče.

Fantasia

Fantasia

"Ideja kolekcije je upravo sinergija dvije kreativne strane, i ideja da dizajn treba biti uvijek otvoren za eksperimente i novitete. To smo- osim glavnim vizualom koji smo nazvali visual diary "FANTASIA" postigli i tehnikama poput ručnog oslikavanja izbjeljivačima i puzzle patchwork tehnikom. Ovakve suradnje su nužne i bitne da bi se međusobno podržavali, inspirirali i nadograđivali - i kao kreativci i kao ljudi" - kaže Sever

Osim odjeće ova suradnja je rezultirala i dizajnerskim posterima s ilustracijom koja može lako postati dio svakog doma.


VIŠE O TEMAMARobert Sever
Povezano