Robert Sever: Dinamičnost modela i boja u proljetnoj kampanji

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 10.03.2015.

4

Kampanja prikazuje kolekciju za proljeće/ljeto 2015, a uz odjeću sadrži torbice, ručno rađeni nakit te novo u Severovoj ponudi – liniju naočala

Hrvatski pret-a-porter dizajnerski brand Robert Sever, u suradnji s modnom fotografkinjom Mare Milin, snimio je kreativnu kampanju koja prati kolekciju za proljeće/ljeto 2015. Riječ je o pret-a-porter kolekciji Eccessivo, koju čini dvadesetak odjevnih kombinacija kompletiranih u total look. Zaštitno lice kampanje je Iva Marušić, kojoj je ovo već peta kampanja za RS brand, a ovoga puta su joj se pridružile i Petra Mišić te Iva Bandalo, također modeli agencije Talia.

"Ideja kampanje je bila prikazati dinamičnost modela i boja, napraviti vizuale koji su vrlo snažni a pritom jednostavni, gdje su modeli u ulozi glumica te svojim ekspresijama i stavom emaniraju određenu gestu, pozu ili emociju. Htjeli smo da dojam bude jako svjež, intenzivan, sa izrazitim RS potpisom koji je prepoznatljiv u našim kampanjama", objašnjava Robert Sever.

Inspiracija za ovu kolekciju su kao i uvijek - žene. Ženska kompleksnost, ljepota, samo su neki od početnih inspiracijskih punktova. Ideja je bila koristiti vrlo široku paletu boja, koje sežu od vrlo intenzivnih pa do onih metaliziranih, a koje će funkcionirati u vrlo modernim oblicima odjeće koji su spoj tradicionalnih tehnika u suvremenoj izvedbi.

Osnova kolekcije je kraljica svakog ormara – haljina, koju ovaj put interpretiraju u nekoliko različitih dužina, kao i kroz različite interpretacije kroz segmente kolekcije.

Osim plisiranja, ovaj put koriste i tehnike kosog krojenja, kao i tehniku krojenja po kružnici, s čime se dobiva efekt valovitih volana kojima je ukrašen jedan dio kolekcije.


VIŠE O TEMAMARobert SeverMare MilinIva MarušićPetra MišićIva BandaloTalia Model
Povezano