Rijeka Tattoo Expo uskoro po 11. put u Kostreni

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 14.11.2022.

0

Foto: Promo

Foto: Promo

11. Rijeka Tattoo Expo ugostit od 25. do 27. studenog u Sportskoj dvorani u Kostreni 112 tattoo artista koji će se natjecati za titulu najboljeg na konvenciji

Bliži nam se vikend kada svi tattoo ljubitelji dobiju priliku tri dana uživati u malim remek djelima koja nastaju na koži hrabrih i izdržljivih modela. Tattoo artisti ove će se godine natjecati u čak 14 kategorija, a bit će podijeljeno 38 nagrada. Neke od kategorija u kojima će se birati najbolji su Best Ornamental, Best Space Theme, Best Realistic black & gray, Best Pirate Theme, Best Neo traditional, Best Realistic color… Unikatne nagrade za tattoo natjecanje izradili su članovi Udruga za kreativno stvaralaštvo "Vali" Kostrena. Ideja je proizašla iz jednog od prepoznatljivih kostrenskih motiva, morskog konjica koji je za tattoo expo dobio specifičan izgled. Nagrade su izrađene od keramike u tehnici raku.

Promocija filma o deset godina riječke tattoo konvencije i riječkoj tattoo sceni

Riječka tattoo konvencija najdugovječnija je na našim prostorima i ujedno prva u Hrvatskoj. U 2021. godini održano je jubilarno deseto izdanje konvencije, a tim je povodom snimljen kratki dokumentarni film autorice Mie Mohorić, ujedno i jedne od organizatora konvencije.
 
Film, koji je sufinancirala Općina Kostrena, razvija priču kronološki prateći rast konvencije, promjene prostora, odlazak iz grada u Kostrenu te uspješnih 5 godina održavanja u Sportskoj dvorani u Kostreni. Sudionici priče su organizatori, ali i tattoo artisti, pretežito riječki, koji će s gledateljima podijeliti svoj doživljaj razvoja konvencije, ali i riječke tattoo scene koja je danas iznimno jaka i bogata. U filmu se prikazuje simbioza riječkih artista i organizacije konvencije, koji su zajednički stvorili prepoznatljivu manifestaciju, ali i mjesto sastajanja više od 100 izuzetnih tattoo artista. Dokumentarac je sniman na nekoliko lokacija uključujući prvu lokaciju održavanja, bivši Club house Moto kluba Fluminense Riders na Grobniku, koji su ujedno i začetnici Rijeka Tattoo Expoa. Potom su dva izdanja održana u Palachu, zbog čega je i odabran za mjesto promocije koja će se održati u četvrtak, 17. studenog s početkom u 19:30 sati. Nakon filma nastavit će se druženje u Palachu uz DJa Kralj Zla i bezvremenske hitove.
 
Film će biti prikazan i na 11. Rijeka Tattoo Expou, prvi dan konvencije u petak 25. studenog s početkom u 16 sati.
 

Popratni zabavni program

Kao i svake godine, važna stavka je i zabavni popratni program čiji je naglasak stavljen na atraktivne aero nastupe odnosno ples na svili u petak, a trapezu i suspenzije u subotu. Za nedjeljno poslijepodne tu su atraktivne točke Ri Dance plesne skupine. Kroz sva tri dana posjetitelji će imat priliku poslušati zanimljive tematske razgovore s gostima iz područja tattoo scene i tetoviranja. Glazbeni dio programa i ove godine prepušten je u ruke ekipi Radio Rože koja je već nekoliko godina sastavni dio konvencije.

U subotu će se održati i “Natjecanje za najgoru tetovažu” na koje se može prijaviti bilo tko tko smatra da ima lošu tetovažom, bila ona stara ili nova ali loše izvedena, a vlasnik one najgore po ocjeni stručnog žirija osvojit će tretman laserskog uklanjanja tetovaže pod pokroviteljstvom GHOST Tattoo & laser removal.

Kako je nedjelja nešto ležerniji dan, organizatori su pripremili i takve aktivnosti pa će posjetitelji konvencije imat priliku sudjelovati u zabavnom tattoo kvizu i svojim znanjem pokušati osvojiti vrijedne nagrade. Glavna nagrada za pobjednika kviza je poklon bon za tetoviranje u vrijednosti od 500 kuna koji poklanja Karma ink tattoo and piercing studio iz Rijeke i 2 ulaznice za 44. Ri Rock festival koje je omogućila Udruga Ri Rock.

Uz zabavni program, neizostavno je spomenuti izložbeni na kojem sudjeluju izlagači rukotvorina - nakita, odjeće, modnih dodataka i slično. Posjetitelji će svoje frizure i brade moći prepustiti u ruke muškom frizerskom salonu Wolf ili kosu urediti atraktivnim pletenicama na štandu frizerskog salona Mickey. Tattoo majstori i ljubitelji tetovaža svoju će kolekciju imati priliku upotpuniti na štandu profesionalne tattoo opreme Carantania Tattoo Croatia iz Zagreba.

Ulaznice i praktične informacije

Ulaznice za 11. Rijeka Tattoo Expo moći će se kupiti isključivo na ulazu u Sportsku dvoranu Kostrena, po cijeni od 30 kuna (3,98 €)  za petak i nedjelju, 40 kuna (5,31 €)  za subotu ili 60 kuna (7,96 €) za tri dana. Radno vrijeme konvencije je petak i subotu od 12:00 do 22:00 sata, a nedjelja od 12:00 do 20:00 sati. I da, na konvenciji se može tetovirati! Preporuka zainteresiranim posjetiteljima je da dođu već prvi dan, i to što ranije, kako bi sa željenim artistom dogovorili svoj termin u naredna dva dana.


VIŠE O TEMAMARijeka Tattoo ExpotetovažeRijeka
Povezano