Riječka ribarnica 10. se veljače pretvara u plesni podij

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 30.01.2024.

0

Foto: Marko Obradović Edge

Foto: Marko Obradović Edge

Riječki karneval ove će godine biti bogatiji za izvrstan glazbeni događaj BSH Carnival koji će riječku ribarnicu u subotu, 10. veljače pretvoriti u najzanimljiviji dance podij u Europi

Vikend karnevala u Rijeci tako je bogatiji za nastupe regionalnih DJ zvijezda. Glavna zvijezda je MENE, glazbeni producent i DJ. Njegov glazbeni stil je mješavina deep tech-a, tech house-a i techna. Poznat je i kao 'Bijela tvrđava'. Meneov porast popularnosti doveo je do toga da njegovu glazbu redovito podržavaju velikani techno scene kao što su Jamie Jones, Loco Dice, Marco Carola, The Martinez Brothers, Michael Bibi, Joseph Capriati, Dennis Cruz, PAWSA i mnogi drugi. Svirao je na brojnim cijenjenim događanjima i festivalima uz teškaše undergrounda, a Fire Stage na Love Festu, Dance Arena na Exit festivalu, Panorama festival, Sonus festival neki su od najzapaženijih nastupa do sada.

Uz njega, na BSH Carnival nastupaju hrvatski DJ-i Yakka te Pablo Panda. Na radost riječke publike, tu su i Darrio Sec i Manola.

Paviljoni riječke tržnice, među kojima se nalazi ribarnica, izgrađeni su u razdoblju od 1880. do 1881. prema projektu Izidora Wauchniga, inženjera Gradskog tehničkog ureda. Dvije jednake građevine paviljonskog tipa postavljene su osovinski jedna iza druge u duljoj osi simetrije i nastavljaju se na ribarnicu, na tek nekoliko godina prije nasutom prostoru. Cjelokupan izgled zgrade karakterizira željezna konstrukcija. Izvana se vidi u oblikovanju bočnih pročelja koja su zidana u donjem dijelu i staklenog plašta sa željeznim okvirima u gornjem dijelu. Ovakav način gradnje bio je u to doba čest u komunalnoj izgradnji pa Wauchnigu valja priznati dobro poznavanje suvremenih konstrukcijskih trendova i inovacija. U svojih 125 godina rada tržnica je bila zatvorena samo za vrijeme obnove/nadogradnje 1971. i 1974. godine.

Broj posjetitelja je ograničen, a ulaznice za BSH Carnival mogu se kupiti u sustavu Entrio.hr.


VIŠE O TEMAMABSH CarnivalBSH EventsRiječki karneval
Povezano