Reserved Urban Craft spaja tradciju i suvremenu modu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 01.04.2021.

0

Foto: Sonia Szóstak

Foto: Sonia Szóstak

Umjetnost kolekcije naglašavaju kontrastne, ukrasne vezice i paleta boja koja je ugodna oku, gotovo slikarski

Urban craft, najnovija kapsulna kolekcija branda Reserved, ovaj nas put svojim jedinstvenim komadima vraća u ne tako daleku prošlost i razdoblje obilježeno zanatskim radom. Kolekcija koja će svojim heklanim komadima podsjetiti na ručne radove naših majki i baka koje su zahvaljujući vlastitoj kreativnosti često uspjele razviti originalan i jedinstven stil.
Urban craft ujedno predstavlja i potragu za mirom i ravnotežom u vremenima neizvjesnosti, kada davno zaboravljene vještine dobivaju novu vrijednost i dodatno značenje. Rastuća popularnost rukotvorina primjećuje se među najmlađim korisnicima društvenih mreža, a hashtag umjetnosti i obrta na Instagramu okuplja gotovo 3,5 milijuna objava. Sve se više skreće pozornost na snalažljivost i neovisnost, a ponovna procjena životnih prioriteta izravno utječe na to kako ćemo se odijevati.
Svaki odjevni komad u ovoj kolekciji je jedinstven. Detalji na haljini i laganoj prošivenoj jakni umjesto modernog digitalnog tiska, ukrašeni su originalnim printom koji nalikuje umjetničkom djelu akvarela. U kolekciji su korištene različite tehnike vezenja: ravni vez u narodnom stilu na bijelim hlačama ili prošivenoj bomber jakni i engleski vez na crnoj haljini s volančićem. Sirovi organski pamuk i traper popraćeni su tkaninama naborane teksture u obliku vafla i debljih ili tanjih pletiva.

Foto: Sonia Szóstak

Foto: Sonia Szóstak

Umjetnost kolekcije naglašavaju kontrastne, ukrasne vezice i paleta boja koja je ugodna oku, gotovo slikarski. Zasićena traper plava, cvjetno ružičasta, vanilija žuta i prljavo bijela boja odgovaraju uzorku na haljini, kimono jakni i kratkom topu. Posebnost kolekcije je crni top s bijelim vezom; ručno izrađen dizajn kukičanja u ograničenom broju komada.

Reserved

Reserved

Urban craft također nastavlja ideju setova odjela - vrlo modernih 2021. godine. U kolekciji pronalazimo ljetno odijelo s kratkim hlačama, odgovarajućim gornjim dijelovima i suknjama. Siluete podsjećaju na sedamdesete: blago pojačani struk dugih haljina, kombinezoni širokih nogavica, a sve u kombinaciji s vezom i ručnim radovima, podsjećaju na fotografije iz starog obiteljskog albuma, istodobno čvrsto ukorijenjene u sadašnjosti.

Kolekcija je u potpunosti izrađena u duhu održivog razvoja i u skladu s idejom Eco Aware, od certificiranih ekološki prihvatljivijih materijala. Najveći dio kolekcije izrađen je od organskog pamuka, koji ima puno manji utjecaj na okoliš od konvencionalnog.

Foto: Sonia Szóstak

Foto: Sonia Szóstak

Fotografsko snimanje koje je snimila fotografkinja Sonia Szóstak, a oblikovala Karla Gruszecka, dodatno naglašava sintezu tradicije i modernosti. Prekrasni, ali vremenski umrljani južni interijeri pružaju savršenu pozadinu za sirovost i baštinu, što sve ide ruku pod ruku u kolekciji. Suptilnost, mekoća i funkcionalna modernost definicija su sirovog luksuza: život lišen suvišnih predmeta, ali prepun stvari s poviješću, suvenira s putovanja ili odjeće koja za nas ima posebnu vrijednost.

VIŠE O TEMAMAReserved
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se