Replika prvog para Havaianasica u njujorškom Muzeju MoMA

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 24.10.2017.

0

Havaianas na izložbi u New Yorku

Havaianas na izložbi u New Yorku

Replika prvog para Havaianas japanki bit će dio postave izložbe, uz haljine, modne dodatke i cipele koji su imali utjecaj na modu tijekom 20. i 21. stoljeća

Havaianas će biti uključen u izložbu pod naslovom 'Je li moda moderna?', koja je na programu u slavnom njujorškom Muzeju moderne umjetnosti (MoMA) od 01. studenog.

Na izložbi će biti izloženo 111 predmeta koji su imali snažan utjecaj na svjetsku modu tijekom proteklih stotinu godina. Među ikoničnim predmetima brojnih poznatih brendova iz cijelog svijeta naći će se i replika para sandali iz 1962. godine.

"Biti uključen među toliko svjetskih legendi iz modnog svijeta s našim jednostavnim i originalnim Havaianas Tradicional modelom nije samo čast za naš brand, već i za brazilski dizajn i modu. Drago nam je što smo postali dio ove izložbe", izjavila je Carla Schmitzberger, globalna direktorica Havaianasa.

Na izložbi će biti predstavljena replika prvog proizvedenog para Havaianas japanki. Svaki od izloženih predmeta predstavlja utjelovljenje onoga što ih je u posljednjih 100 godina učinilo povijesnim komadima. Izlošci će biti predstavljeni kroz fotografije i video projekcije koje prate povijesni razvoj i porijeklo svakog izloženog artikla.

"Je li modna moderna?" prva je izložba MoMA posvećena modi još od 1944. godine, kada je kustos Bernard Rudofsky predstavio izložbu "Je li odjeća moderna?".

Sadašnja izložba će zauzeti cijeli šesti kat MoMA te će biti popraćena kroz ilustrirane kataloge, specijaliziranu web stranicu te putem niza javnih i obrazovnih programa.


VIŠE O TEMAMAjapankeHavaianasMuzej MoMABernard Rudofskymodne izložbeCarla Schmitzberger
Povezano