RegioJet će uskoro povezati Prag sa Zagrebom

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 09.02.2021.

0

Foto: Hrvatska turistička zajednica

Foto: Hrvatska turistička zajednica

Nakon odličnih prošlogodišnjih rezultata i velikog broja prevezenih putnika, najveći srednjoeuropski privatni željeznički prijevoznik RegioJet iz Češke i ove godine uvodi liniju za Hrvatsku

Prva vožnja planirana je za petak, 28. svibnja 2021. godine, a prometovat će na novoj relaciji Prag - Brno - Bratislava - Budimpešta - Zagreb – Rijeka ili Split. Brojnim će putnicima biti dostupna i druga hrvatska odredišta jer će sa željezničkog kolodvora u Rijeci, Splitu i Gračacu prometovati posebne autobusne linije, koje će povezivati sve glavne odmorišne destinacije na hrvatskoj obali, od Istre do Dubrovnika.
RegioJet je već započeo s predbilježbama karata po atraktivnim cijenama, dok se početak prodaje očekuje sredinom veljače. Jednosmjerna karta u vagonu sa sjedalom iznosit će oko 22 eura, dok će karta za vožnju u vagonu sa ležajima iznositi oko 30 eura. Dodajmo i to kako će linija tijekom lipnja i rujna prometovati tri puta tjedno, dok će u srpnju i kolovozu linija prometovati svaki dan.
Putnicima u vlaku bit će dostupne sve usluge RegioJeta, uključujući besplatan doručak u cijeni karte, internetsku vezu, mogućnost rezervacije cijelog odjeljka s ležajevima za četiri osobe po cijeni za tri osobe, prijevoz bicikla i drugo. Osim samostalnih karata za vlak RegioJet će, kao i prošle godine, ponuditi i popularne paket aranžmane na Jadranu u suradnji sa turističkim agencijama Čedok i Mediteran travel koje već bilježe prve rezervacije.

"Veseli nas što već sada imamo priliku predstaviti svoje linije prema Hrvatskoj i tako brojne putnike poticati na pozitivno mišljenje vezano za putovanja i boravak u omiljenim hrvatskim destinacijama",  izjavio je vlasnik RegioJeta Radim Jančura, dodavši kako bi kapacitet vlakova trebao dosegnuti 650 putnika u 15 vagona.

VIŠE O TEMAMARegioJethrvatski turizamPragželjezničke linije
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se