Radio Tvornica proslavio svoj prvi rođendan

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 30.01.2023.

0

Foto: Filip Bušić

Foto: Filip Bušić

Prepunu su Tvornicu kulture na velikom tulumu rasplesali bend DJECA!, akustični nastup Borisa Štoka te glavna točka večeri, grupa Jonathan

Nakon zatvorenog partyja u Malom pogonu koji se održao u znak zahvale na podršci svim medijskim partnerima i prijateljima, ulazi su u Šubićevoj otvorili svoja vrata svim posjetiteljima koji su željeli proslaviti rođendan radija bez kočnica. Nakon govora zahvale voditelja Jutarnjeg i Dnevnog pogona svim slušateljima koji prate Radio Tvornicu, na scenu su stupila DJECA!

Foto: Filip Bušić

Foto: Filip Bušić

Samo dva tjedna od uspješne promocije albuma prvijenca ''KAD ČUJEŠ OVAJ ZVUK'' o kojoj se i dalje ne prestaje pričati, a kojom su napunili Mali pogon, Benjamin Mjeržva i Bruno Žabek u svojim su čupavim bundama otvorili koncertnu večer u Velikom pogonu. Kao predstavnici novih bendova na domaćoj sceni, DJECA! su svojom zaraznom energijom koja pršti iz njihove glazbe i scenske pojave privukli uha i poglede svih prisutnih te zagrijali publiku i priskrbili si nove fanove. U pratnji su Anje i Luke iz sestrinskog benda pocket palma na synthevima i vokalima, a kako bi izbjegli potrebu za matricama, pokazali kako je fokus na basu i bubnju zapravo moćan izbor. Njihov je tvrdi zvuk pravo osvježenje i iznenađenje za našu scenu kojemu su se razveselili svi obožavatelji žestokog i glasnog zvuka. Minimalističkom, ali zanimljivom lirikom držali su pažnju svakog slušatelja i još jednom argumentirali svaku pozitivnu kritiku, kao i tri nominacije za Rock&Off nagradu čije će rezultate saznati već sljedećeg petka, 3. veljače.  

Nakon žestoke svirke, u Tvornici je uslijedio smiraj uz prepoznatljivi vokal Borisa Štoka koji je nastupio uz Darka Terlevića, poznatog i iz dvojca The Siids, na akustičnoj gitari. Riječki je glazbenik pokazao da je pravi miljenik nešto zrelije publike. Svojim je romantičnim stihovima pjesama kao što su ''Kao Mi'', ''Ispod Kože'' i ''Ti'' raznježio brojna srca, a iznenadio je i obradama pjesama ''Voli me još ovu noć'' grupe Denis&Denis te ''Space Oddity'' obožavanog i nikada prežaljenog Davida Bowieja. Boris je svojim minimalizmom i jednostavnošću uveo publiku u srž svoje glazbe, a ista je čitavo vrijeme s njim pjevala uglas. Iako u akustičnoj verziji umjesto one s bendom, Štok je pokazao snagu svoje lirike i svog vokala, a koncert mu je poslužio i kao sjajna priprema za nastup na Dori 2023. gdje će se predstaviti novim singlom ''Grijeh''.

Foto: Filip Bušić

Foto: Filip Bušić

Grupa Jonathan još je jednom pokazala da je ljubav između njih i zagrebačke publike trajna i neraskidiva. Prepuna je Tvornica disala zajedno s bendom koji ih je privukao svojom sinergijom. S potpunim su setom koji je trajao nešto duže od sat vremena prisutne proveli kroz najsjajnije trenutke svoje karijere te nastupom opravdali potražnju za ulaznicama koja je prethodila posebnom eventu. ''Maggie'', pjesma na koju smo se zaljubili, kako je istaknuo energični frontmen Zoran neprestano plešući, ''Way To Go'', ''Seasons'', ''Trying To Get Even'', ''I Never Meant To Be There'', ''Mama I'm Ready'' i najnovija ''Falling'' izazvale su jednako oduševljenje kod publike, a vijest o tome da je novi album skoro gotov posebno je razveselila i izazvala veliko nestrpljenje.


VIŠE O TEMAMARadio TvornicaJonathankoncerti u Zagrebu
Povezano