Punjive boce za šampone i na hrvatskom tržištu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 28.04.2021.

0

Foto: P&G

Foto: P&G

Ovim korakom vodeće marke za njegu kose pomažu smanjiti upotrebu nove plastike (tzv. 'virgin plastic') za do 50%

Punjiva aluminijska boca vodećih šampona za kosu – Pantene, Herbal Essences, Aussie i Head&Shoulders – od sada je dostupna u trgovinama dm-a. Svjetska senzacija na području utjecaja na okoliš stigla je i u Hrvatsku i pomoći će da se upotreba nove plastike (tzv. „virgin plastic“) putem ovih brendova za kosu smanji za čak 50%. Uz to, njihovi praktični refili smanjuju upotrebu plastike za čak 60% u odnosu na uobičajenu ambalažu tih proizvoda. Procter&Gamble poduzeo je te inovativne korake kako bi nastavio biti snaga za dobro i pozitivna snaga za ljepotu u svijetu.

"Plima plastike koju svaki dan vidimo oko sebe mora prestati rasti. Procter&Gamble svojim inovacijama omogućuje kućanstvima diljem svijeta da značajno smanje upotrebu plastike. Korištenjem ekološke aluminijske boce proizvodnja plastičnih boca će biti smanjena za čak 300 milijuna komada godišnje. Prekrasna, punjiva boca omiljenih šampona za kosu samo je prvi korak prema odgovornoj ljepoti jer Procter&Gamble radi na brojnim inovacijama kojima će se značajno smanjiti utjecaj na okoliš do 2030. godine", izjavila je marketing menadžerica za Procter&Gamble, Roberta Čirjak.

Brendovi Pantene, Herbal Essences, Aussie i Head&Shoulders dolazak boce za višekratnu upotrebu u Hrvatsku obilježavaju i lokalnom inicijativom pod nazivom „Učini dobru stvar“ koja će omogućiti vrijednu donaciju za zaštitu morskih kornjača. Ovi drevni gmazovi koji od pamtivijeka nastanjuju mora i oceane sada su među najugroženijim skupinama u svijetu. Samo u Jadranu se godišnje u ribarske alate ulovi više od 5000 morskih kornjača. Dio njih spašava Institut za istraživanje i zaštitu mora Plavi svijet. Kupnjom punjive boce šampona za kosu Pantene, Herbal Essences, Aussie i Head&Shoulders svaki kupac može sudjelovati u donaciji koja je namijenjena nabavi opreme potrebne za spašavanje i liječenje morskih kornjača.

U inicijativi pod nazivom „Učini dobru stvar“ možete sudjelovati do 30. travnja  2021. kada kupnjom višekratne aluminijske boce i pripadajućih refila u trgovinama dm-a omogućujete prikupljanje donacije u iznosu od 50.000 kn za pomoć Oporavilištu morskih kornjača za koje brine Institut Plavi svijet.


VIŠE O TEMAMAšamponi za kosuProcter&GamblePanteneHerbal EssencesAussieHead&Shoulders
Povezano