Prvi hrvatski Mövenpick obogatio ponudu Zagreba

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 20.07.2022.

0

Hotel Mövenpick Zagreb

Hotel Mövenpick Zagreb

Zagrebačka hotelska ponuda od početka lipnja bogatija je za još jedan hotel, Mövenpick Zagreb, kojim taj međunarodni hotelski lanac ulazi na hrvatsko tržište

Hotel Mövenpick Zagreb, kojim taj hotelski lanac prvi put ulazi na hrvatsko tržište, nalazi se u poslovnoj zoni Novog Zagreba, samo desetak minuta vožnje od zagrebačke zračne luke i dvadesetak minuta vožnje od središta grada.

Novootvoreni hotel moderne je arhitekture, a njegovo je uređenje inspirirano svjetski poznatim izumiteljima, među kojima se ističe Nikola Tesla koji je rođen u Hrvatskoj.

Hotel ima 104 suvremeno opremljene sobe i apartmane. Svaki od njih gostima nudi personalizirano iskustvo te nosi ime jednog europskog ili svjetskoga grada, čija je stilizirana karta možda i inspiracija za nova putovanja.

Za poslovne, ali i druge posebne prilike, na raspolaganju su i konferencijska dvorana sa 120 sjedećih mjesta, dvije manje sobe za sastanke i višenamjenska privatna soba Lounge 3328, nazvana po broju sobe u kojoj je Nikola Tesla odsjeo u poznatom hotelu New Yorker.

U skladu s trajnim opredjeljenjima brenda, Mövenpick Zagreb prihvaća i promiče ekološki način razmišljanja i holistički pristup održivosti. Tako je, primjerice, kupaonska kozmetika s biljnim sastojcima i organskim ekstraktima ponuđena u punjivim dozatorima, čime se otklanja upotreba jednokratne plastike. U informiranju gostiju ne koristi se papir, a na raspolaganju su im i punionice za električna vozila. Gastronomska ponuda hotela u znaku je regionalnih namirnica i hrvatskih okusa. No, dolaskom tog hotelskog lanca gostima, ali i građanima Zagreba na raspolaganju su i proizvodi robne marke Mövenpick.

Brend Mövenpick, čije je ishodište revolucionarni koncept gastronomije nastao u Švicarskoj 1948. godine, danas ima 100 hotela i restorana u cijelom svijetu, a do 2025. godine planira se otvaranje još 50 hotela. Zahvaljujući holističkom pristupu održivosti i posvećenosti lokalnom okruženju i zajednicama, Green Globe od 2017. godine Mövenpick proglašava najodrživijom hotelskom kompanijom na svijetu.

Inače, Mövenpick je dio Accora, vodeće svjetske grupacije u ugostiteljstvu i hotelijerstvu s više od 5300 objekata u više od 110 zemalja.


VIŠE O TEMAMAHotel Movenpick Zagrebhoteli u Zagrebu
Povezano