Prvaci dark wave zvuka u klubu Željezničar

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 05.12.2023.

0

Melanie Havens. Foto: Promo

Melanie Havens. Foto: Promo

Uzbudljivi novi zvuk donose 22. prosinca u klubu Željezničar. Ovo izdanje uz domaćina Felvera uređuje popularni Curses koji predstavlja kompilaciju Next Next Wave Acid Punx.

Mrak, ples, znoj... čekaju nas u petak, 22. prosinca u zagrebačkom klubu Željezničar. Nakon početka jeseni, drugo izdanje partyja Planet srijeda obilježava i dolazak zime uz inspiraciju izlaskom druge kompilacije Next Wave Acid Punx koju donosi domaćoj publici već dobro poznati njujorški glazbenik s berlinskom adresom Curses.

Vizionar novog zvuka vraća se u Zagreb nakon što je brzinski postao miljenik domaće publike lanjskim nastupom na Stereotipu. Dark wave ikonom postao je stvorivši autentičnu poveznicu 80-ih s današnjim vremenom, a to je i ideja vodilja spomenute kompilacije. Uz svoj DJ nastup, Curses kurira ovo izdanje partyja Planet srijeda s njegovim osnivačem Felverom. U Željezničar je pozvao izvođače koji sudjeluju ili su bliski zvuku ove kompilacije koja istražuje mračnu stranu klupske glazbe s korijenima u 80-ima.

Sjajan izbor za taj zvuk je Pablo Bozzi, ultimativna zvijezda tzv. Italo Body Music stila. Ovaj nekonvencionalni francuski DJ i producent s berlinskom adresom poznat je i kao član projekata Soft Crash, Infravision i Imperial Black Unit, a njegov razigrani i euforični duh pokreće bezbrojne entuzijaste plesnih podija.

Iz Berlina stiže i berlinska DJ-ica Melanie Havens, jedna od najuzbudljivijih nadolazećih izvođača kad su u pitanju EBM, post punk, wave, industrial i techno. Uvijek svježim i originalnim nastupima razara plesne podije kako u rodnom Brazilu, tako i u Berlinu i diljem Europe.

Ne treba ni naglašavati koliko se u zvuk cijelog događanja uklapa domaćin Felver, zaslužan i što će Željezničar osvanuti u novom audiovizualnom izdanju.

VIŠE O TEMAMAMelanie HavensPablo BozziFelverkoncerti u Zagrebu
Povezano